Dosare de cercetare penală la Universitatea din Petroşani

19 aprilie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Livia Botici

Conducerea Universităţii Petroşani (UP), în frunte cu rectorul Emil Pop, este cercetată penal de poliţiştii de la Biroul de Investigare a Fraudelor din Petroşani, fiind acuzată de o parte a angajaţilor, de fals în înscrisuri, favorizarea unor persoane apropiate şefilor, dar şi de deturnarea fondurilor destinate unor programe europene pentru studenţi.

Reclamaţii făcute de angajaţi

La mijlocul lunii februarie a acestui an, în presa locală din Valea Jiului, a apărut o sesizare, semnată de angajaţi ai UP, prin care aceştia îi acuză pe rectorul Emil Pop, pe şeful Serviciului de resurse umane Rodica Constandoiu şi pe contabilul şef Adrian Măcriş, de fapte de corupţie. Potrivit sesizării, aceştia „au încercat eliminarea din sistem a persoanelor incomode, au falsificat documente în instituţie cu scopul de a incrimina persoane nevinovate, au falsificat cataloage, au dublat personalul, au făcut angajări ilegale, menţineri ilegale pe funcţii de conducere, au cheltuit bani publici în scopuri personale şi pentru trafic de influenţă”. Conform documentului, banii instituţiei destinaţi programelor europene pentru studenţi ar fi fost, de fapt, folosiţi în scopuri personale, pentru pregătirea cadrelor didactice apropiate rectorului şi crearea posibilităţii acestora de a-şi susţine lucrări la simpozioane internaţionale.

S-au autosesizat

După apariţia acestor informaţii în presă, poliţiştii s-au autosesizat în această cauză. „Există un dosar de cercetare penală, în care mai multe persoane din cadrul Universităţii Petroşani sunt cercetate. În acest moment, dosarul este în fază de acte premergătoare, adică o fază de început, urmând ca aceste acuzaţii să fie verificate de poliţiştii de la Biroul de Investigare a Fraudelor Petroşani, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani”, declară Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

„Totul este o făcătură”

Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, rectorul UP spune că nimic din acea sesizare nu este adevărat. „Este o făcătură de cea mai joasă speţă. Cineva vrea din tot sufletul să destabilizeze universitatea. Bănuiesc cine se află în spatele acestei mişculaţii; cred că este vorba despre o secretară de la una dintre facultăţile noastre, pe care am dat-o afară după ce au fost nişte probleme interne, pentru care acum ea are dosar penal. Nu vreau să politizez, dar soţul acesteia este un mare politician din opoziţie şi cred că de acolo mi se trage”, spune Emil Pop, rectorul Universităţii Petroşani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Ce ziceţi de „pragul” lui Băsescu?

Cu o săptămână în urmă, aflat la un post de televiziune, preşedintele Traian Băsescu a lansat o „bombiţă”, care a...

Primăriţa, lovită în trafic

Pentru că nu a păstrat distanţa corespunzătoare în mers, un devean a provocat, ieri, o adevărată coliziune pe DN 7,...

Gura lumii

Un întreg alai se va porni astăzi din capitala mineritului românesc spre o capitală europeană, unde peste câteva zile ar...

Închide