EvenimentFlash

Dosar penal în scandalul „Spiru Haret”

03 Spiru Haret - Studenti scosi afara (22)

Dan Terteci

Peste 20 dintre absolvenţii Universităţii „Spiru Haret“ – secţia Deva, care au fost scoşi din examenul de titularizare, au depus plângere penală la Parchetul Judecătoriei Deva împotriva Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, pentru abuz în serviciu şi comportament abuziv.

Iniţial, a fost sesizat Parchetul Judecătoriei Deva, însă acesta şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care are competenţă în acest caz. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, Victoriţa Povarnă, s-a deschis un dosar penal, iar plângerea va fi trimisă Poliţiei pentru cercetare.
„Plângerea a fost depusă de un avocat, în numele a 20 de persoane absolvente ale Secţiei Deva a Universităţii Spiru Haret care nu au dat examenul de titularizare şi este îndreptată împotriva Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. Acţiunea este formulată pentru abuz în serviciu şi comportament abuziv şi a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva. Solicitarea a ajuns la noi şi astăzi (n.r. – ieri) s-a deschis dosar penal, care va fi trimis Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara pentru cercetare“, a declarat procurorul Victoriţa Povarnă. Aceasta a spus că persoanele care au depus plângerea reclamă faptul că reprezentanţii ISJ Hunedoara, care au coordonat comisia de examinare la concursul de titularizare, le-au refuzat dreptul de a da examenul şi i-au scos afară din săli cu câteva minute înainte ca subiectele să fie făcute publice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura