Fara bascalie

Băsescu-i pupă pe toţi, Geoană, pe cine mai rămâne…

Strategia prezidenţială pare din ce în ce mai clară – nu scăpa nimic din ceea ce ar aduce voturi! Aşa că Băsescu reînvie populismele anilor glorioşi 1992 şi 1996, cu naţionalismele şi patriotismul de paradă. Să vă dau un exemplu.
Imediat după declaraţiile lui Băsescu, făcute la Tuşnad, cele după care a fost huiduit de unguri, un cunoscut de-al meu mi-a spus: „…nu-l pot suferi pe Băsescu, n-o să-l votez, dar bine le-a zis-o ungurilor, trebuia să-i pună la punct…”. Alţii însă, mai slabi de înger, mai predispuşi la manipulare, mai nehotărâţi, nu doar că sunt de acord că „bine le-a zis-o ungurilor…”, ci o să-l şi voteze pentru asta.
Apoi, a plecat Băsescu spre Muntele Găina. Acolo e un loc simbolic, nu-l ştiu doar moţii, ci toată ţara. Târgul de fete sau ce-o fi el acum, are notorietate, nu ca sărbătoarea de la Mândra de Făgăraş, unde s-a dus Geoană. Aşa că ardelenii, oameni cu suflet mare, sensibili la farmece marinăreşti, o să muşte şi ei crucile prezidenţiale şi o să savureze declaraţiile prin care ungurii au fost puşi la punct. Nici nu se putea mai bine Muntele Găina, imediat după Tuşnad – ungurii şi adversarii lor tradiţionali, moţii.
Băsescu a punctat clar la acest sfârşit de săptămână, cel puţin în faţa lui Geoană. Crin Antonescu a avut abilitatea să nu se expună aceluiaşi gen de populisme, pentru că nu-l prind. Băsescu cu clop, cu oi care scriu „Bucovina”, cu autostrăzi, cu Constituţia de care ţine cont când vrea muşchii lui, faţă în faţă cu un Geoană ce s-ar vrea şi el popular, dar nu-l prea prinde. Timp în care iese Hrebenciuc (artizanul, sau unul dintre artizanii alianţei PSD – PD-L) şi zice că Băsescu incită la ură naţională. Ce să mai crezi, e curat schizoid…
Colac peste pupăză, extrem de inspirată, Ecaterina Andronescu pune la punct sistemul universitar, căutând o victimă şi găsind-o – „Spiru Haret“. Eu nu zic că nu trebuie ordine, dar în contextul editorialului de faţă, lui Mircea Geoană numai bine nu i-a căzut. A început să facă studenţi prin dispoziţie de la partid. Ca la PCR…
În timpul ăsta, alţi demnitari fac ceea ce le cere ţara – Boc dă la coasă, Udrea cântă la fluier şi Cristoiu este fascinat de Elena Băsescu.

One thought on “Băsescu-i pupă pe toţi, Geoană, pe cine mai rămâne…

  • Basescu este pe ultima suta de metri, asa ca poate sa declare verzi si uscate, ca oricum nu il mai aleg oamenii. S-au lamurit cum e cu conducerea capitanului de nava..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura