Dosar penal după ce a fost prins băut la volan, de două ori în aceeaşi noapte

Doi şoferi au încercat să scape cu fuga după ce poliţiştii rutieri, în urma unui control în trafic, le-au cerut să oprească pentru verifi­cări. Unul dintre fugari nu avea permis, iar celălalt era băut.
„Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Şoimuş au observat pe D.C. 22, în satul Trestia, un auto­turism al cărui conducător a refuzat să opreas­că la semnalele regulamentare efec­tuate de agenţii de poliţie. Prin urmare, poli­ţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, care a fost oprit în scurt timp. În urma veri­fi­că­rilor, poliţişti au stabilit că cel aflat la volan, un tânăr de 28 de ani, din comuna Băiţa, nu posedă permis de conducere pen­tru nicio categorie de autovehicule”, infor­mează IPJ Hunedoara.
Cel de-al doilea şofer urmărit în trafic şi prins de poliţişti este un bărbat de 64 de ani, din Deva. Poliţiştii l-au văzut ieşind dintr-o par­care în mijlocul nopţii, pe timpul res­tric­ţiilor circulaţie şi, folosind semnalele acustice şi luminoase, au încercat să-l oprească. Dar acesta a apăsat acceleraţia şi a căutat să scape de poliţişti, dar fără sorţi de izbândă. După ce l-au oprit pe fugsr, agenţii rutieri au constatat că pe acelaşi şofer îl opriseră în urmă cu peste două ore, şi-i suspendaseră permisul pentru alcool.
„Bărbatul a fost supus testării cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, arată sursa citată. De această dată s-a ales cu dosar pe­nal pentru comiterea infracţiunilor de con­ducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului dar şi pentru conducerea unui vehicul fără permis.
Alte trei dosare penale pentru conducere în stare de ebrietate şi pentru conducere fără permis au fost întocmite de poliţiştii rutieri hunedoreni în weekend.
Unul dintre cei cercetaţi penal, un bărbat de 34 de ani, din Vulcan, a fost oprit în trafic pe o stradă din municipiu, iar la testarea pen­tru alcool a rezultat că avea o concentraţie de 0,72 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
Al doilea şofer este din municipiul Deva. Bărbatul de 64 de ani a fost prins conducând un autoturism pe bulevardul 22 Decembrie, din Deva, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,74 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Şoferului i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi a fost şi amendat, dat fiind faptul că nu a avut asupra sa documentele prevăzute de lege, pentru controlul în trafic.
Şoferul cercetat penal pentru conducere fără permis este din judeţul Alba şi a fost prins tot în Deva. ”În jurul orei 05:10, poli­ţiştii Biroului Rutier Deva au depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din judeţul Alba, fără ocupaţie, care conducea un autoturism pe Aleea Saturn, din Deva. În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au stabilit că aceasta figura având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice”, a in­for­mat IPJ Hunedoara. Pe lângă dosar şi acesta a fost amendat pentru lipsa poliţei R.C.A. şi a documentelor obligatorii. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare