Donaţie pentru spitalul judeţean de la Rotary Club Deva Castrum

Magdalena Şerban

Vineri, secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a primit din partea Rotary Club Deva Castrum o donaţie menită să le asigure atât cadrelor medicale de aici, cât şi pacienţilor o mână de ajutor în lupta care de multe ori se dă pe viaţă şi pe moarte.

„Din această săptămână, Spitalul Judeţean Deva are în dotare două sisteme CoughAssist, cu circuite corespunzătoare şi consumabile pentru pacienţii secţiei ATI. Sunt singurele aparate de acest gen din judeţ şi sunt foarte importante în tratarea afecţiunilor pulmonare, inclusiv Covid-19. Domnul Adrian Boghiu – directorul Eos KSI, a văzut campania Scut Pentru Spital Deva, în care m-am implicat alături de colegi din Rotary Club Deva Castrum şi m-a contactat pentru a sprijini campania. Am discutat cu medicii de la secţia ATI a spitalului şi la solicitarea acestora am demarat achiziţia celor două aparate care, împreună cu tot ce înseamnă consumabile, au costat aproape 100.000 de lei. Costul integral a fost primit sponsorizare de la EOS România şi Next Capital, iar Rotary Deva Castrum a donat spitalului cele două aparate. Le mulţumesc sponsorilor şi colegilor mei şi le urez succes în demersurile care vor urma. Adevărata schimbare se întâmplă doar atunci când ne dăm mâna pentru o cauză comună”, a declarat Iulius Firczak, preşedintele fondator al Rotary Club Deva Castrum şi, totodată, preşedintele Uniunii Culturale a Rutenilor din România, minoritate naţională pe care o reprezintă ca deputat în Parlamentul României.
De altfel, în anii trecuţi şi secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a beneficiat din partea rotarienilor de un program de întrajutorare, precum şi cea de Pneumologie. Clubul este deschis tuturor celor care îşi doresc să se implice activ în viaţa comunităţii din care fac parte.
„Scut Pentru Spital-Deva este un proiect început cu gândul de a sprijini cadrele medicale în lupta lor cu Covid-19, prin achiziţionarea de echipamente de protecţie, dezinfectanţi, echipamente medicale mici (tensiometre, termometre, pulsoximetre digitale). Ne bucurăm mult, şi mulţumim pe această cale sponsorilor extrem de generoşi, că am putut duce acest proiect puţin mai departe”, a spus Camelia Teau, actualul preşedinte al Rotary Club Deva Castrum.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.