ActualitateFlash

Donaţie marca Draxlmaier pentru spitalul din Hunedoara

Magdalena Şerban

Ieri, Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a primit din partea companiei Draxlmaier, sub formă de donaţie, aparatură medicală de ultimă generaţie în cuantum de 25.000 de euro. Aceasta va deservi Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul instituţiei medicale şi reprezintă o gură de oxigen pentru activitatea personalului de specialitate care activează aici.

Pentru întreaga comunitate
La întrunirea ce a avut loc în amfiteatrul spitalului hunedorean au fost prezenţi Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara, Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, Harald Polleres, directorul general al companiei Draxlmaier Hunedoara, Teodora Trandafir, manager Corporate Communications Draxlmaier Group România, Ioan Penişoară, manager Operaţiuni Draxmaier Hunedoara, Ioana Vârtosu, preşedintele ONG „Şcoala Mamei Junior”, medici ai unităţii sanitare şi diverşi invitaţi.
„Managementul Draxlmaier Hunedoara doreşte să-i susţină pe angajaţi în cea mai mare măsură posibilă. Şi nu doar pe ei, pentru că în spatele fiecărei persoane se află familie, rude, prieteni. Astfel putem susţine Hunedoara, tocmai pentru că ne dorim ca toţi să aibă parte de cele mai bune servicii medicale. Ştiu că aici se află o echipă de medici excepţionali, specialişti cu experienţă, dar şi tineri bine pregătiţi, profesionişti în domeniile lor de activitate. (…) De aceea Draxlmaier Hunedoara face această donaţie către spital. (…) Ne-am consultat cu medicii de urgenţă şi am achiziţionat acel echipament de care ei aveau nevoie pentru a oferi sprijin comunităţii. Sperăm că această donaţie în valoare de 25.000 de euro va ajuta la salvarea de vieţi şi va face munca medicilor un pic mai uşoară”, a declarat Harald Polleres, directorul general al Draxlmaier Hunedoara.
Prezent la întrunirea de la spital, primarul Dan Bobouţanu a apreciat suportul oferit de compania care reprezintă unul dintre cei mai importanţi angajatori pe plan local: „Domnul Polleres este un prieten al nostru, şi nu de azi, de ieri, ci de şapte ani. (…) Pe mine mă impresionează astfel de gesturi, deoarece vin în sprijinul comunităţii, nu sunt făcute pentru spital sau primărie, ci pentru cetăţeni. Pentru asta trebuie să-i mulţumim şi ar mai trebui pentru încă ceva. Societatea pe care o conduce se dezvoltă, oferă serviciu multor hunedoreni, plăteşte impozite la primărie, din banii încasaţi putând să dezvoltăm oraşul. Îl felicit pentru că în continuare, societatea se dezvoltă în municipiul Hunedoara şi nu în altă parte şi mai sperăm în crearea unor noi locuri de muncă”, a subliniat Dan Bobouţanu.

Este meritul echipei
„În primul rând, adresez un mare mulţumesc. (…) Unitatea de Primiri Urgenţe, din punctul meu de vedere, are nevoie de o dezvoltare pe trei paliere: infrastructură, dotări şi personal. La partea de infrastructură lucrăm împreună cu domnul primar, încercând să găsim axe guvernamentale pentru investiţii. Urgenţa este o zonă nereabilitată, practic de la darea în folosinţă a spitalului, fiind totuşi interfaţa spitalului cu pacienţii noştri. Pe partea de resurse umane, ne-a fost mult mai uşor să rezolvăm necesarul de cadre medii şi de personal auxiliar, dar este greu să găsim medici de urgenţă. În ultima vreme, echipa s-a înnoit cu un medic tânăr, o doamnă doctor, şi suntem în discuţii avansate cu încă doi specialişti. Încercăm să aducem personal suficient, tocmai pentru a lua din presiunea cu care se confruntă. (…) Pe lângă medicina de urgenţă, adevărul este că fac şi medicină de familie. Nu este normal să blocăm Urgenţa cu cazuri care împiedică tratarea urgenţelor reale, dar pentru moment asta este situaţia general valabilă. (…) Vreau să mulţumesc în mod special, pe lângă cei care ne-au făcut donaţia, domnului primar Dan Bobouţanu, care din modestie nu a spus că a fost catalizatorul discuţiei iniţiale privind ideea de sponsorizare, precum şi domnului doctor Horia Talfeş, pentru că este un medic excepţional şi un bun manager”, a afirmat Radu Budae, managerul Spitalului Municipal din Hunedoara.
Legat de echipamentul performant donat instituţiei medicale, Ioana Vârtosu, preşedintele ONG „Şcoala Mamei Junior”, a vorbit de importanţa dotării Urgenţei şi de faptul că reprezintă o nevoie vitală pentru societate, în momentul de faţă. Este vorba de un injectomat Fresenius Kabi, un defibrilator LMD AED PRO, un electrocardiograf cu şase canale SE 601C, un ecograf I7 (cu sonde şi stander) şi cinci cărucioare pliabile YJ-005L, necesare pentru transportul pacienţilor. „Ştiu că faţă de întregul necesar este o infimă parte, dar sunt absolut convinsă că este începutul unei colaborări şi al unei prietenii pe termen lung, putând să se facă foarte multe lucruri cu aparatura primită astăzi (n.r. ieri) ”, a declarat aceasta. De adăugat că în cadrul UPU Hunedoara se realizează peste 19.500 de consultaţii medico-chirurgicale pe an.
Draxlmaier Group şi-a început activitatea în România în anul 1993, prin fabrica din Piteşti, iar în prezent are aproximativ 15.000 de angajaţi în cele cinci arii de producţie care sunt, de asemenea, şi centre de dezvoltare: Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov.

One thought on “Donaţie marca Draxlmaier pentru spitalul din Hunedoara

  • ARCELORMITTAL, te lasi mai prejos?
    Chiar dacă sunteți de ani buni în prefaliment ati putea da ceva mai ca lumea și voi la spital!
    Sa rămână ceva…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura