Domnul Boc si toba mare

Declaraţie politică a deputatului PNL Bogdan Radu ŢÎMPĂU (foto)

„Ritm mediu anual de creştere de 6 la sută”, „Vom creşte salariile profesorilor”, „Vom îmbunătăţi starea de sănătate a populaţiei, vom creşte calitatea vieţii în condiţiile compatibilizării sistemului sanitar românesc cu cel din Uniunea Europeană.” „Nici un tânăr fără loc de muncă” – sunt doar câteva dintre promisiunile domnului Boc sau ale colegilor dumnealui din guvern, menţionate şi în programele de guvernare.
Cu toate acestea, România se află în criză. După anii lungi şi grei în care incompetenţa de stânga se ascundea sub umbra cuvântului „tranziţie”, trăim din nou sentimentul de aversiune faţă de un cuvânt care ne ameninţă cu pericole de tot felul: „criza”.

Promisiunile le-am auzit cu toţii, faptele sunt următoarele: România a intrat în recesiune economică.
Atunci când vine vorba despre soluţii pentru redresarea economiei, venite din partea domnului Boc şi a acoliţilor săi, acestea sunt puţine, fixe şi nocive: să mărim nivelul taxelor şi al impozitelor, să micşorăm drepturile „nesimţite” ale cetăţenilor români de la alocaţii până la pensii, şi mai ales, să ne împrumutăm cât mai mult, iar acei bani să-i folosim pentru a acoperi incompetenţa dumnealor.
Promisiunile le-am auzit cu toţii, faptele sunt următoarele: peste 100.000 de firme au fost închise, prin introducerea impozitului forfetar, peste 300.000 de români şi-au pierdut locul de muncă şi veniturile „nesimţite”, în prezent, în România, 1.000.000 de oameni caută un loc de muncă, prin Legea salarizării unitare, aţi diminuat veniturile „nesimţite” a peste 1.500.000 bugetari, urmează Legea pensiilor şi probabil, impozitarea acestora.

Aţi promis o atenţie specială învăţământului şi sănătăţii.
Promisiunile le-am auzit cu toţii, faptele sunt următoarele: Nu aţi respectat nici angajamentul asumat chiar de preşedintele Băsescu (în noiembrie 2008) şi de către partidele la putere, prin Pactul pentru Educaţie, de alocare a 6 la sută din PIB pentru domeniul educaţiei, pe perioada 2008 – 2013. În fapt, guvernul Băsescu a alocat educaţiei sub 6 la sută, a retras banii pentru investiţii, nu a majorat salariile, ba mai mult, ameninţă permanent profesorii cu restructurarea.

Sistemul sanitar nu stă nici el mai bine. Avem cele mai mici bugete din toate ţările Uniunii Europene.    
Promisiunile le-am auzit cu toţii. Eu, unul, nu le-am crezut când au fost făcute, dar mulţi dintre concetăţenii mei le-au crezut. V-au oferit voturile lor. Aţi minţit fără cea mai mică ruşine, pentru a obţine ceea ce doreaţi. Şi aţi obţinut. De făcut însă, nu aţi făcut nimic pentru a le respecta.
Domnule Boc, de câte ori vă aud, nu pot să nu-mi amintesc geniala definiţie dată de către Tudor Arghezi tobei: „Niciodată golul n-a sunat mai tare”!

4 comentarii la „Domnul Boc si toba mare

 • 10 martie 2010 la 2:05
  Permalink

  …in 2008 parca dl dvs liberar Tariceanu spunea ca noi nu suntem in criza, criza este doar in America!!!!!!!!!!masurile domniei sale erau atit de populiste ca ne-am ales cu o liota de functionari publici bine enumerati sa frece menta pe salarii fardate cu tot felul de sporuri ca te doare mintea…si daca stam sa ne gindim politica liberara a fost mareata dar a lipsit cu desavirsire ca sa-l citez pe Caragiale si cum nu sunt de-acord de fapt cu gastile politice de la noi va dau si eu tot din Arghezi un citat:”Intr-o tara care a fost/ este mare cel mai prost/” este o poezie pentru copii pe care cenzura ceausista a interzis-o!!!!!din pacate mai actuala ca oricind!

 • 10 martie 2010 la 8:37
  Permalink

  Faci o confuzie,draga bratianu agramat. E un fleac-nu Tariceanu a spus ca nu e criza, ci Basescu. In rest,ai dreptate.Iar bugetul Presedintiei pe 2010 este mai mare decat al Senatului.Deci ai dreptate din nou cu functionarii nesimtiti.

 • 10 martie 2010 la 14:48
  Permalink

  pai si presedentia, DIASTINSA ELENA UDREA, intra la capitolul functionari publici(INALTI) si bugetul acestei institutiii vine tot din banul public…sper!? ca doar nu produc covoare persane si le vind in piata Matache!in calitate de AGRAMAT pot doar sa va intreb, chiar jurati ca eu sunt agramat? sau cind nu aveti argumente beton va place sa aruncati jigniri!

 • 10 martie 2010 la 19:01
  Permalink

  in plm, de cand ai ajuns deputat nu ai mai dat pe la deva… esti penal frate

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.