Doi turişti în vârstă, blocaţi pe stânci în Retezat, salvaţi de salvamontişti

15 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Doi turişti în vârstă, blocaţi pe stânci în Re­te­zat, au avut nevoie de ajutorul salva­mon­tiş­tilor hunedoreni pentru a ajunge într-o zonă sigură. Operaţiunea de salvare des­fă­şurată pe timp de noapte a fost deosebit de dificilă şi periculoasă.
„În cursul serii de miercuri, o echipă de salvamontişti hunedoreni a acţionat în Zona Brădăţel din Retezat, pentru salvarea a două persoane, o femeie de 60 ani şi un bărbat de 70 ani, blocaţi într-o zonă de abrupt. Acţiu­nea a constat în căţărarea pâ­nă la locul indi­cat, asigurarea persoanelor în cauză şi coborârea acestora în siguranţă până în vale, într-un loc sigur”, au anunţat, ieri, salvatorii montani.
Tot aceştia au intervenit pentru re­cu­pe­rarea turistei din Lugoj care şi-a pierdut viaţa în Retezat, femeia fiind găsită după două zile de căutări în zona Lacul Slăvei. Tu­rista era o foarte bună cunoscătoare a muntelui şi îşi propusese parcurgerea unui traseu de circa două zile. Legiştii vor stabili cu exactitate cauza decesului. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Octogenar vinovat de rănirea unei femei

Un şofer, în vârstă de 80 de ani, a încercat să intre în curtea unui imobil şi nu s-a asi­gurat...

„Şoimul” din Parâng concurează la Red Bull X-Alps

Parapantistul hunedorean Toma Coconea va participa la competiţia exclusivistă de­rulată în vara anului viitor în Alpi. Coconea este veteranul întrecerii,...

Acces mai uşor spre Transalpina

Calvarul turiştilor care se îndreptau către staţiunea de schi de la Voineasa, dar şi către Transalpina, pare că se va...

Închide