Doi turişti în vârstă, blocaţi pe stânci în Retezat, salvaţi de salvamontişti

Doi turişti în vârstă, blocaţi pe stânci în Re­te­zat, au avut nevoie de ajutorul salva­mon­tiş­tilor hunedoreni pentru a ajunge într-o zonă sigură. Operaţiunea de salvare des­fă­şurată pe timp de noapte a fost deosebit de dificilă şi periculoasă.
„În cursul serii de miercuri, o echipă de salvamontişti hunedoreni a acţionat în Zona Brădăţel din Retezat, pentru salvarea a două persoane, o femeie de 60 ani şi un bărbat de 70 ani, blocaţi într-o zonă de abrupt. Acţiu­nea a constat în căţărarea pâ­nă la locul indi­cat, asigurarea persoanelor în cauză şi coborârea acestora în siguranţă până în vale, într-un loc sigur”, au anunţat, ieri, salvatorii montani.
Tot aceştia au intervenit pentru re­cu­pe­rarea turistei din Lugoj care şi-a pierdut viaţa în Retezat, femeia fiind găsită după două zile de căutări în zona Lacul Slăvei. Tu­rista era o foarte bună cunoscătoare a muntelui şi îşi propusese parcurgerea unui traseu de circa două zile. Legiştii vor stabili cu exactitate cauza decesului. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.