Continuă controalele vizând respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19 în judeţ. La Brad, 18 amenzi date pentru nepurtarea măştii

15 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ju­deţean Hunedoara, sub autoritatea Institu­ţiei Prefectului, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcţiei Sanitar Ve­te­rinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, D.S.P. si I.T.M., desfăşoară zilnic activităţi pentru infor­marea cetăţenilor şi verificarea respectării mă­surilor de prevenire a răspândirii SARS-COV2, pe raza judeţului.
Activităţile desfăşurate în acest context vi­zează, cu predilecţie, zonele aglomerate, loca­lu­rile publice, centrele comerciale, dar şi mij­loacele de transport în comun.
Ca şi exemplificare, joi, a avut loc o acţiune in sistem integrat pe raza municipiului Brad, unde a avut loc si un târg săptămânal de mărfuri, iar in urma activităţilor de verificare a normelor igienico-sanitare destinate limitării răspândirii Covid 19, poliţiştii au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea mă­su­rilor de protecţie (nepurtarea măştii), în cuantum de 3.000 de lei.
“Recomandăm atât operatorilor economici, cât şi cetăţenilor, respectarea măsurile esen­ţiale pentru prevenirea/limitarea îmbolnăvirii cu Covid-19. Este foarte important ca fiecare dintre locuitorii judeţului Hunedoara să aibă o conduită socială responsabilă. Păstrarea distanţei fizice de protecţie sanitară, purtarea măştii sau respectarea normelor de igienă şi de conduită sanitară sunt doar câteva măsuri pe care fiecare dintre noi trebuie să le res­pec­tăm. Poliţiştii acţionează preventiv, însă faţă de abaterile de la normele în vigoare, vor fi luate mă­surile legale care se impun”, a declarat comisarul şef Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Totodată, autorităţile reamintesc de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care se pot sesiza nereguli privind respec­ta­rea măsurilor stabilite în contextul COVID–19. (M. Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Doi turişti în vârstă, blocaţi pe stânci în Retezat, salvaţi de salvamontişti

Doi turişti în vârstă, blocaţi pe stânci în Re­te­zat, au avut nevoie de ajutorul salva­mon­tiş­tilor hunedoreni pentru a ajunge într-o...

Octogenar vinovat de rănirea unei femei

Un şofer, în vârstă de 80 de ani, a încercat să intre în curtea unui imobil şi nu s-a asi­gurat...

„Şoimul” din Parâng concurează la Red Bull X-Alps

Parapantistul hunedorean Toma Coconea va participa la competiţia exclusivistă de­rulată în vara anului viitor în Alpi. Coconea este veteranul întrecerii,...

Închide