Doi suspecţi de braconaj s-au dat singuri de gol

8 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Proiectoarele cu care orbeau vânatul au fost zărite de poliţişti. Unul dintre braconieri este vânător cu acte în regulă, adică exact una din persoanele care ar trebui să combată astfel de fapte. Camaradul lui nu avea nici măcar permis de port armă.

”În noaptea de 06/07.07.2020, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 2 Ilia şi lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Dobra pe D.J. 707A din direcţia de mers Tisa – Lăsău au identificat un autoturism din care se observau lumini puternice provenite de la un dispozitiv de iluminare tip proiector. Ca urmare, s-a procedat la oprirea autovehiculului, iar in interiorul auto au fost identificaţi un bărbat cu vârsta de 48 de ani, membru vânător, posesor permis de armă, pasager dreapta şi un alt bărbat cu vârsta de 52 de ani care nu poseda permis de armă sau carnet de membru vânător. În urma interceptării acestora s-a procedat la verificarea autoturismului, fiind identificat un dispozitiv de iluminare. De asemenea, la aproximativ 5 metri, în aproprierea autoturismului, a fost aruncată şi identificată în vegetaţie o armă de vânătoare cu glonţ de tip carabină semi – automată, având montat pe aceasta un dispozitiv de ochire tip lunetă, precum şi un alt dispozitiv de iluminare magnetic de tip lanternă, iar în magazia armei fiind identificat un număr de şase cartuşe cu glonţ de acelaşi calibru”, a declarat Carla Strujan, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de braconaj, dar dacă se va dovedi că arma aruncată era folosită de individul fără permis, acesta se va alege cu dosar penal şi pentru uz de armă fără drept. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tânărul care şi-a bătut şi jefuit vecinul, judecat pentru tâlhărie calificată

Acuzatul are 20 de ani şi a mai avut probleme cu legea. A fost arestat preventiv după ce şi-a bătut...

Trimişi în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a două...

Admitere 2020 – învățământ la distanță la Universitatea Politehnică din Timișoara

     Înscrieri  online. Activități de laborator, seminar și examene în weekend. Suport continuu, comunicare, cursuri, teme și note administrate online....

Închide