Doi poliţişti de la Hunedoara, internaţi cu COVID-19

Adriana Năstase

Doi poliţişti de la Hunedoara au fost depistaţi pozitiv cu noul virus, susţine directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei. Din această cauză, mai mulţi colegi de-ai celor doi, de la Poliţia municipiului Hunedoara, au fost nevoiţi să se izoleze la domiciliu.

Cei doi pozitivi sunt internaţi la Spitalul municipal din localitate. „Sunt vreo cinci contacţi direcţi ai celor doi poliţişti pozitivi, care sunt acum în izolare”, a declarat Sebastian Mezei, şeful DSP Hunedoara.

Testaţi pe cheltuiala spitalului
Primarul din Hunedoara a afirmat că angajaţii primăriei lucrează cu schimbul, o săptămână unii, o săptămână alţii, ca să nu pice toţi în caz de îmbolnăvire. De aceea, soţia unuia dintre poliţiştii infectaţi cu noul virus a ieşit din tură, vineri, deci acum toţi colegii ei sunt acasă, oricum.
Dan Bobouţanu susţine însă că toţi salariaţii care au venit în contact cu soţia poliţistului respectiv vor fi testaţi cu aparatul achiziţionat de spital, pe banii unităţii medicale din municipiu. „Îi vom testa pe toţi salariaţii care sunt suspecţi, cum ar veni. Pe cheltuiala noastră, pentru că ştiţi că Ministerul Sănătăţii nu a inclus aparatul nostru în programul naţional, pentru decontarea testării”, a declarat primarul Hunedoarei.
Radu Budae, managerul Spitalului municipal din Hunedoara, spune că în prezent aici sunt internate opt persoane cu COVID la Secţia Boli Infecţioase şi şase la Terapie Intensivă. „Am externat zeci de pacienţi care au avut noul virus”, a declarat managerul spitalului hunedorean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.