Doi pensionari, ţintele escrocilor prin metoda „accidentul”

metoda-accidentulNatalia Bumbac

O pensionară de 73 de ani, din municipiul Petroşani, a fost victima escrocheriilor prin metoda „accidentul”. Femeia a fost contactată pe telefonul fix de o persoană care s-a prezentat ca fiind fiul său şi care i-a spus plângând (motiv pentru care nu i-a recunoscut vocea) că a fost implicat într-un accident rutier în Deva, în care a lovit un copil cu autoturismul.
Apelantul i-a spus petroşănencei că a făcut o înţelegere cu tatăl copilului, trebuind să-i dea acestuia suma de 7.000 de euro, „pentru a scăpa de dosar”. Ulterior, pensionara a fost sunată de un alt bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului său. Acesta i-a spus că va trimite „şoferul” după bani, care se afla în Petroşani. Din cauza vârstei înaintate, femeia a apelat la ajutorul unei vecine de 26 de ani, care s-a întâlnit, pe raza municipiului Petroşani, cu un bărbat necunoscut, căruia i-a înmânat 2.000 de lei şi 2.500 de euro. La scurt timp, pensionara a constatat că a fost înşelată şi a apelat la ajutorul poliţiştilor, care fac cercetări pentru identificarea autorului.
Poliţişti în loc de bani
Un caz cu un scenariu identic celui din Petroşani s-a petrecut în municipiul Hunedoara, vizat fiind un pensionar de 81 de ani. Doar că de această dată, escrocii nu s-au ales cu nimic. Hunedoreanul a realizat că este vorba despre o înşelăciune şi în loc să le dea escrocilor 7.000 de euro, a mers la întâlnirea cu „şoferul avocatului” însoţit de poliţişti. Aceştia l-au identificat pe bărbatul respectiv, în vârstă de 35 de ani, pe care l-au dus la secţie pentru a stabili gradul în care a fost implicat în tentativa de înşelăciune. Şi în acest caz, ancheta poliţiştilor continuă pentru a se stabili cine a fost „creierul” întregii acţiuni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare