Sport

Doi hunedoreni, victime ale „curaţeniei” din arbitraj

11 x 3 grigore macavei e de acord cu remanierea impusa de Aron Huzu, chiar daca au fost victime sin din judetul Hunedoara

Ciprian Marinuţ

 Arbitrul Valentin Gavrilă din Brad şi asistentul Aurelian Băleanu din Deva se află pe lista celor 92 de arbitri şi asistenţi, excluşi din lotul pentru ediţia viitoare a ligilor a II-a şi a III-a.

 Pe lista celor… fără perspectivă
Comisia Centrală a Arbitrilor din FRF a decis să renunţe la 92 de arbitri şi asistenţi din lotul pentru ediţia 2009-2010 a Ligii a II-a şi a III-a, consideraţi fără “perspective de progres şi promovare”. Noua conducere a C.C.A., al cărei lider este Aron Huzu (preşedinte), a anunţat că vor fi daţi afară şi arbitrii care nu îndeplinesc criteriile de înălţime şi greutate. “Cei care nu îndeplinesc criteriile de înălţime şi greutate prevăzute în RODAAF, minimum 1.75 metri şi greutate la care numărul de kilograme să nu depăşească numărul de centimetri peste un metru, vor fi înlocuiţi”, a informat, ieri, site-ul CCA. Din păcate, pe lista celor consideraţi fără perspectivă, se află şi doi arbitri din judeţul Hunedoara: arbitrul Valentin Gavrilă din Brad şi asistentul Aurelian Băleanu din Deva.

 Decizie corectă
Fostul arbitru internaţional, Grigore Macavei (foto), preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri, consideră că decizia CCA este corectă. „Conform RODAAF, arbitrii îşi pot înceta activitatea, înainte de a împlini vârsta limită, dacă C.C.A. consideră că nu mai au perspective de progres şi promovare. Cei doi au activat opt ani în lotul ligilor II şi III şi nu au reuşit să urce mai sus, aşa că au fost trecuţi în rezervă şi se vor da şanse de afirmare altor arbitri mai tineri. Huzu se luptă să aducă disciplină şi performanţă în arbitraj. Dacă ar proceda la fel şi conducătorii de cluburi şi antrenorii, fotbalul ar fi mai curat şi mai valoros. Ar dispărea situaţiile în care toţi sar în capul arbitrului dacă greşeşte o decizie simplă la un aut sau la altă fază şi nimeni nu critică un jucător când ratează o căruţă de ocazii”, a precizat Grigore Macavei.

 Şase mohicani… tineri
În urma „trecerii în rezervă” a celor doi, judeţul Hunedoara mai are doar şase arbitri în loturile naţionale. În capul listei sunt Edy Kovacs şi Alin Cîrstoiu, care activează în cadrul Ligii I de futsal. La fotbalul pe teren mare, avem un sigur arbitru, pe Florin Anca din Deva şi trei asistenţi, pe Cosmin Danciu, Cristi Petrean şi Alin Saraol, toţi din Deva, care activează la ligile II şi III. „Sunt arbitri tineri şi valoroşi, aşa că mai au perspective de a promova”, a precizat Grigore Macavei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura