Doi falsificatori de valută rămân în arest

29 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Decizia aparţine Curţii de Apel Timiş după ce membrii grupării din Valea Jiului, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, au contestat măsura arestului preventiv.

Magistraţii din Timiş au hotărât că este justificată măsura preventivă în cazul lui Mircea Leonescu şi Robert Negrea, iar în cazul altor doi suspecţi s-a luat măsura arestului la domiciliu. Membrii grupări infracţionale specializată în falsificarea de valută au fost ridicaţi în urma unor descinderi făcute în Petroşani, Petrila, Aninoasa ori Vulcan.
Ancheta este derulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Timişoara. ”În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2019, pe raza judeţului Hunedoara s-a constituit şi a acţionat în mod coordonat un grup infracţional organizat specializat în plasarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 euro, prin iniţierea de relaţii comerciale, care le permiteau plata cash cu bancnotele în litigiu, în special prin diferite achiziţii de produse de la persoane fizice, care postează anunţuri pe site-uri de profil. Cercetările efectuate au evidenţiat faptul că membrii grupului infracţional organizat erau din municipiul Petroşani, însă aceştia au acţionat în alte zone decât cea de domiciliu, respectiv în oraşe unde puterea de cumpărare este superioară celei din Valea Jiului şi unde recunoaşterea lor de către persoanele vătămate să fie îngreunată”, au informat procurorii DIICOT Timişoara. Anchetatorii au stabilit că membrii grupării, în cursul anilor 2019-2020, au derulat multiple tranzacţii frauduloase, prin plasarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 de euro, prin inducerea în eroare a unor vânzători de bună-credinţă de pe raza localităţilor Timişoara, Arad, Oradea, Marghita, Oţelu Roşu, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Alba Iulia, Cluj Napoca, Haţeg, Sibiu, Sebeş, Râmnicu Vâlcea şi Călăraşi. Printre cei cercetaţi în dosar se află şi un fost consilier local din Petrila. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cabana Cheile Buţii, emblematică în Valea Jiului, distrusă de flăcări

Cabana situată la poalele Retezatului, în localitatea Câmpu lui Neag, cea mai veche din partea de vest a Văii Jiului,...

Un aventurier inconştient a stat trei zile legat cu lanţul de un copac în Parâng

Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Dolj, a venit tocmai în Valea Jiului, în zona Munţilor Parâng,...

Naţionaliştii merg pe mâna AUR, la alegerile locale din judeţ

Alegerile bat la uşă, aşa că formaţiunile politice mici se aliază, pentru a avea şanse să obţină ceva posturi în...

Închide