Doi din foştii şefi ai Minei Petrila, eliberaţi din puşcărie

Natalia Bumbac

Doi dintre cei trei foşti şefi ai Exploatării Miniere Petrila, condamnaţi la ani grei de puşcărie pentru accidentul din 2008, în care şi-au pierdut viaţa 13 mineri şi salvatori şi-au ispăşit pedeapsa.
Gheorghe Roşu şi Dan Ştefan Unguru au fost eliberaţi condiţionat după aproximativ doi ani şi opt luni petrecuţi în spatele gratiilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, inspectorul de penitenciare Florin Berar, cel de-al treilea condamnat, fostul director al EM Petrila, Aurelian Necula, este în continuare încarcerat. Acesta va putea depune cerere de liberare condiţionată în luna octombrie 2016.
Sentinţa definitivă în dosarul Minei Petrila s-a dat în decembrie 2013, de către Curtea de Apel Craiova, care a menţinut pedepsele cu închisoare aplicate de Tribunalul Gorj. Gheorghe Roşu şi Dan Ştefan Unguru au primit câte patru ani de închisoare, iar Aurelian Necula a fost condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare. Cei trei au fost acuzaţi de ucidere din culpă, fiind găsiţi vinovaţi de moartea minerilor în cele două explozii consecutive de metan, produse în 15 noiembrie 2008. În urma tragediei petrecute atunci în subteran au fost rănite grav alte 15 persoane. Eliberarea celor doi foşti şefi ai Minei Petrila coincide cu perioada în care actualii administratori ai exploatării miniere se pregăteau să pună cruce pe galeriile vechi de peste un secol şi jumătate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.