Doi cunoscuţi jurnalişti şi-au lansat cărţile la Deva

22 octombrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

 

Magdalena Şerban

Peste week-end, în cadrul Salonului Hunedorean al Cărţii ce s-a desfăşurat în incinta Deva Mall, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a organizat o suită de lansări editoriale.
Jurnalista Sabina Fati, pe Drumul Mătăsii
Vineri, în parteneriat cu Editura Humanitas din Bucureşti, Biblioteca Judeţeană a pregătit o întâlnire cu jurnalista Sabina Fati (foto), care şi-a prezentat volumul „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. şapte ţări, opt graniţe şi o lovitură de stat în prime-time”. Aceasta a dialogat cu publicul şi a oferit autografe. Cartea lansată la Deva reprezintă o fascinantă relatare a călătoriei pe care autoarea a făcut-o în jurul Mării Negre, prin toate ţările riverane: Ucraina, Rusia, Georgia şi Abhazia, Turcia şi Bulgaria. Admirabilul periplu văzut prin ochiul jurnalistului, al istoricului, al antropologului şi, nu în ultimul rând, al prozatorului, ne oferă exemplul deschiderii faţă de oameni şi lecţia voinţei de a înţelege lumea direct de la sursă, din informaţii verificate şi trăite, consolidate de o temeinică documentare.
Originară din Petroşani, este o binecunoscută jurnalistă, autoare de articole şi analize pe teme de politică internă şi externă, redactor-şef adjunct al cotidianului „România liberă”, corespondentă Radio Free Europe/Radio Liberty la Bucureşti. Absolventă a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, este totodată doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 este visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării. Este autoarea a numeroase cărţi cu tematică social-politică şi istorică.

Răzvan Exarhu : “Laicul pe Facebook a devenit o formă a credinţei”
Volumul lansat sâmbătă de jurnalistul Răzvan Exarhu, prin Curtea Veche Publishing, marchează debutul său literar, cuprinzând pagini savuroase, pline de umor şi ironie, fiind totodată o oglindă a societăţii româneşti de după 1990. O oarecare explicaţie pentru titlu o primim chiar pe la început – acul de siguranţă purtat pe vremuri de multe femei era un simbol al certitudinii rezolvării tuturor micilor catastrofe domestice, o promisiune că nimic rău nu ni se poate întâmpla.
,,Răzvan Exarhu este cunoscut publicului român ca jurnalist, realizator de radio, producător şi prezentator TV. Este absolvent al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, specializarea franceză-engleză, din cadrul Universităţii din Bucureşti. De peste două decenii este o prezenţă apreciată în mass-media românească: a fost vocea emisiunilor „Rondul de dimineaţă” şi „Rondul de noapte” de la ProFM (1993-2000), producătorul unor ediţii speciale ale programelor Pro TV, director de programe şi realizator la Radio Guerrilla (2004 – 2005), iar în 2007 şi-a lansat propriul radio online, Clandestino. A colaborat cu articole la „Evenimentul zilei”, „Top Gear”, „Academia Caţavencu” şi „Dilema veche”. Între 2009 şi 2012, a prezentat şi a produs seria TV de gastronomie şi călătorie „România delicioasă” la TVR. Este membru în juriul actualului sezon „Masterchef” de la ProTV, emisiune cu o cotă înaltă de popularitate”, a precizat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene. Acesta a mai apreciat că ediţia cu numărul XVIII a Salonului Hunedorean al Cărţii a fost cea mai reuşită de până acum.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

 

 

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Program comun al Liceului de Arte din Deva cu Academia de Muzică din Cluj-Napoca

Săptămâna trecută, o parte din profesorii Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi coordonatorii proiectului „Acces şi mobilitate-garanţia dezvoltării”...

Personalul sanatoriului din Brad, trimis la specializare printr-un ONG

Conducerea Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad a decis să înfiinţeze un ONG care să vină în sprijinul angajaţilor instituţiei, în vederea...

Ediţie reuşită a Balului Bobocilor de la Colegiul „Anghel Saligny” din Simeria

Natalia Bumbac Elevii de la Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” din Simeria şi-au dorit o ediţie memorabilă a...

Închide