Doi candidaţi eliminaţi pentru fraudă la Bacul de toamnă

Adriana Năstase

Ieri, la prima probă scrisă a examenului naţional de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba de Limba şi literatura română, au participat 235 de candidaţi din 307 înscrişi.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, doi candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă. Celelalte probe se vor desfăşura conform următorului calendar: în 25 august proba obligatorie a profilului, în 26 august proba la alegere a profilului şi specializării, în 27 august proba la Limba şi literatura maternă.
Echivalarea şi recunoaşterea compe­ten­ţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nive­lu­rilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.
Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.
La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea nu­melui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Conte­s­ta­ţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii com­pletează, semnează şi depun/transmit elec­tronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Rezultatele finale, după soluţionarea con­tes­taţiilor (3-4 septembrie), vor fi comu­nicate sâmbătă, 5 septembrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.