Doi candidaţi eliminaţi pentru fraudă la Bacul de toamnă

24 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Adriana Năstase

Ieri, la prima probă scrisă a examenului naţional de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba de Limba şi literatura română, au participat 235 de candidaţi din 307 înscrişi.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, doi candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă. Celelalte probe se vor desfăşura conform următorului calendar: în 25 august proba obligatorie a profilului, în 26 august proba la alegere a profilului şi specializării, în 27 august proba la Limba şi literatura maternă.
Echivalarea şi recunoaşterea compe­ten­ţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nive­lu­rilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.
Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.
La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea nu­melui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Conte­s­ta­ţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii com­pletează, semnează şi depun/transmit elec­tronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Rezultatele finale, după soluţionarea con­tes­taţiilor (3-4 septembrie), vor fi comu­nicate sâmbătă, 5 septembrie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Rata şomajului în judeţ a ajuns la 3,74 la sută în luna iulie

La sfârşitul lunii iulie 2020, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara erau înregistraţi 6.435 şomeri (din...

Peste 3.000 de candidaţi dau admitere la Academia de Poliţie

Pentru anul universitar 2020 – 2021, au fost aprobate 578 de locuri pentru a fi scoase la concurs, repartizate pe...

În spitalele din Simeria, Hunedoara şi Deva sunt 100 de bolnavi cu Covid-19

Situaţia s-a mai stabilizat în judeţ în ceea ce priveşte bolnavii de Covid-19, neînregis­trân­du-se cazuri noi în ultimile zile. Astfel,...

Închide