Doi bărbaţi, care au sechestrat şi jefuit familia Bulbucan, arestaţi pentru 30 de zile

Doi bărbaţi cu vârstele de 31 şi 33 de ani, din Hunedoara, au fost arestaţi pre­ventiv, ieri, într-un dosar de cer­cetare penală deschis după ce, în luna septembrie, au jefuit locuinţa familiei Bulbucan (proprietarul mărcii de mici) din localitatea Peştişu Mare, o femeie şi doi copii, care se aflau în casă, fiind legaţi de mâini şi de picioare, pe gură aplicându-li-se bandă adezivă.

 

Cinci percheziții

Fapta s-a produs pe timp de noapte, iar hoţii au furat din casă 37.000 de lei, mai multe bijuterii şi ceasuri. Suspecţii şi-au acoperit faţa cu cagule şi au purtat mănuşi pentru a nu fi identificaţi.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, cei doi sus­pecţi au fost prinşi în urma unei acţiuni de amploare desfăşurate pe raza mu­ni­cipiului Hunedoara, prilej cu care au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare.
„Poliţiştii au stabilit, în urma cer­ce­tărilor, că cei doi bărbaţi, la data de 3 septembrie 2022, au pătruns într-o lo­cuinţă situată în cartierul Peştişul Mare, din Hunedoara, unde au exercitat ac­ţiuni violente împotriva persoanei vătă­mate, o femeie în vârstă de 64 de ani şi a nepoţilor acesteia, în vârstă de 8 şi de 10 ani, pe care i-au lipsit de libertate în mod ilegal, legându-le mâinile şi pi­cioa­rele şi aplicându-le bandă adezivă pe gură, după care au sustras din locuinţă 37.000 de lei, mai multe bijuterii, ceasuri şi alte bunuri”, a precizat sursa citată.
După sustragerea acestor valori, băr­baţii au părăsit locuinţa lăsând femeia şi copiii legaţi, cele trei victime fiind găsite la scurt timp de un membru al familiei, care a alertat poliţiştii.
„Ancheta poliţiştilor a fost deosebit de complexă, faptele fiind comise pe timp de noapte, iar cei doi hunedoreni, pentru a nu putea fi identificaţi, au avut feţele acoperite cu cagule, iar pe mâini au purtat mănuşi”, a menţionat purtă­to­rul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.
Familia jefuită de către cei doi bărbaţi este cunoscută în zonă pentru pro­du­sele de carmangerie. Suspecţii au pri­mit, ieri, mandate de arestare pre­ven­tivă pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de tâl­hărie calificată şi lipsire de libertate.