ActualitateFlash

Doi bărbaţi, care au sechestrat şi jefuit familia Bulbucan, arestaţi pentru 30 de zile

Doi bărbaţi cu vârstele de 31 şi 33 de ani, din Hunedoara, au fost arestaţi pre­ventiv, ieri, într-un dosar de cer­cetare penală deschis după ce, în luna septembrie, au jefuit locuinţa familiei Bulbucan (proprietarul mărcii de mici) din localitatea Peştişu Mare, o femeie şi doi copii, care se aflau în casă, fiind legaţi de mâini şi de picioare, pe gură aplicându-li-se bandă adezivă.

 

Cinci percheziții

Fapta s-a produs pe timp de noapte, iar hoţii au furat din casă 37.000 de lei, mai multe bijuterii şi ceasuri. Suspecţii şi-au acoperit faţa cu cagule şi au purtat mănuşi pentru a nu fi identificaţi.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, cei doi sus­pecţi au fost prinşi în urma unei acţiuni de amploare desfăşurate pe raza mu­ni­cipiului Hunedoara, prilej cu care au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare.
„Poliţiştii au stabilit, în urma cer­ce­tărilor, că cei doi bărbaţi, la data de 3 septembrie 2022, au pătruns într-o lo­cuinţă situată în cartierul Peştişul Mare, din Hunedoara, unde au exercitat ac­ţiuni violente împotriva persoanei vătă­mate, o femeie în vârstă de 64 de ani şi a nepoţilor acesteia, în vârstă de 8 şi de 10 ani, pe care i-au lipsit de libertate în mod ilegal, legându-le mâinile şi pi­cioa­rele şi aplicându-le bandă adezivă pe gură, după care au sustras din locuinţă 37.000 de lei, mai multe bijuterii, ceasuri şi alte bunuri”, a precizat sursa citată.
După sustragerea acestor valori, băr­baţii au părăsit locuinţa lăsând femeia şi copiii legaţi, cele trei victime fiind găsite la scurt timp de un membru al familiei, care a alertat poliţiştii.
„Ancheta poliţiştilor a fost deosebit de complexă, faptele fiind comise pe timp de noapte, iar cei doi hunedoreni, pentru a nu putea fi identificaţi, au avut feţele acoperite cu cagule, iar pe mâini au purtat mănuşi”, a menţionat purtă­to­rul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.
Familia jefuită de către cei doi bărbaţi este cunoscută în zonă pentru pro­du­sele de carmangerie. Suspecţii au pri­mit, ieri, mandate de arestare pre­ven­tivă pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de tâl­hărie calificată şi lipsire de libertate.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura