Doi ani de anchete şi zeci de inculpaţi în dosarul cărbunarilor

23 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Reţeaua de cărbunari are nu mai puţin de 24 de inculpaţi, toţi trimişi în judecată pentru comiterea a 16 infracţiuni de furt calificat şi a nouă infracţiuni de complicitate la furt calificat.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani şi n-a ajuns încă la judecata propriu-zisă, dat fiind faptul că magistraţii vor să afle instituţia care a efectuat interceptările convorbirilor telefonice ale mai multor inculpaţi, cât şi supravegherea tehnică autorizată.
Reţeaua a fost destructurată în urma unei acţiuni fără precedent a poliţiştilor TF Petroşani, în ianuarie 2018. Au fost efectuate zeci de percheziţii şi sute de tone de huilă confiscate, autocamioane indisponibilizate şi mai mulţi suspecţi reţinuţi şi duşi în faţa procurorilor. Camioanele încărcate cu huilă au fost oprite în trafic şi puse sub sechestru de către poliţişti, iar anchetatorii spuneau atunci că liderii grupării achiziţionau huila de pe piaţa neagră din Valea Jiului şi o dădeau la schimb pe produse agricole. În plus, aveau şi complici care o furau de la unităţile miniere.
”În perioada monitorizată, februarie 2017- ianuarie 2018, persoane necunoscute au sustras şi valorificat aproximativ 300 de tone de minereu. Cărbunele era încărcat în vagoanele CFR şi transportat la Mintia, iar pe traseu, era furat din aceste vagoane. Până în prezent au fost monitorizate mai multe transporturi de minereu de cărbune sustras, transportul efectuându-se cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone. Preţul de vânzare este de aproximativ 500 lei pe tonă. Cărbunele furat se comercializa către persoane fizice şi agenţi economici, fiind obţinute sume de bani sau cantităţi de cereale în schimb”, arăta Poliţia Transporturi Timişoara. Prejudiciul care ar fi fost creat de grupare Complexului Energetic Hunedoara ar depăşi 150.000 de lei. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şi-a ucis viitoarea soţie

O tânără a fost ucisă de concubinul ei, un bărbat de 27 de ani. Criminalul a încercat să se sinucidă...

Ploile au produs pagube şi la Vorţa

Se pare că inundaţiile nu au ţinut cont de nimic atunci când au pus stăpânire pe multe sate hunedorene. Au...

Noi achiziţii din bani europeni la Şoimuş

Conducerea comunei Şoimuş va reînnoi parcul auto al administraţiei publice locale, din bani europeni nerambursabili. Astfel, bugetul propriu nu va...

Închide