Doi angajaţi ai Poliţiei Locale Deva, arestaţi pentru luare de mită

Cristina Ghenea

Doi angajaţi ai Poliţiei Locale Deva au fost arestaţi, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau mită de la un cetăţean din municipiu.

Mită în formă continuată
Este vorba despre Ovidiu Popa (foto stânga) – poliţist local şi despre Mircea Bold  (foto dreapta) – consilier, ambii angajaţi ai Serviciului Public de Poliţie Locală din Deva. Potrivit procurorului Adina Velescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, cei doi funcţionari au pretins şi au primit mită de la un cetăţean care ar fi trebuit amendat pentru construirea neautorizată a unui garaj, ridicat în parcarea din faţa blocului. „Este vorba despre luare de mită în formă continuată, întrucât mai întâi – în data de 1 august a.c. – cei doi angajaţi ai Poliţiei Locale au cerut şi primit suma de 200 de lei de la cetăţeanul respectiv, pentru a nu-i întocmi un proces verbal de contravenţie, după care, joi (n.r. 13 septembrie a.c.), în jurul orei 15, au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau de la aceeaşi persoană suma de 1.000 de lei – pentru a-i facilita nedemolarea construcţiei”, a precizat Adina Velescu. Ambii au fost reţinuţi şi prezentaţi, mai apoi, instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis propunerea procurorilor, astfel că Ovidiu Popa şi Mircea Bold au fost trimişi în spatele gratiilor. Pe numele celor doi angajaţi ai Poliţiei Locale Deva au fost emise mandate de arest preventiv pentru o perioadă de 29 de zile. Ambii au declarat recurs împotriva deciziei instanţei.

Cercetările ar putea fi extinse
Potrivit procurorului Iulian Avram, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, cei doi funcţionari nu sunt la prima abatere. „Se pare că au procedat la fel şi în alte cazuri. Urmează ca, în funcţie de indiciile pe care le avem în dosar, să extindem – dacă este necesar – urmărirea penală şi pentru alte fapte asemănătoare“, a precizat Iulian Avram.

Puşi pe liber de la serviciu
Referitor la acest caz, reprezentanţii primăriei spun că, în funcţie de deciziile instanţei, vor fi aplicate măsurile administrative impuse de lege. „Sunt angajaţi cu vechime. Unul dintre ei (n.r. Mircea Bold) a lucrat în cadrul Compartimentului de Urbanism dinainte de 2004, iar celălalt este angajat în cadrul Poliţiei Locale încă de la înfiinţarea acestui serviciu. Vor fi suspendaţi din funcţii, iar apoi, în funcţie de deciziile magistraţilor, cel mai probabil contractele de muncă le vor fi reziliate“, a declarat Laura Sârbu, secretarul Primăriei municipiului Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare