Doi alpinişti din Craiova, dispăruţi de două zile în Masivul Retezat

19 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Doi alpinişti din Craiova, cu vârste de aproximativ 30 şi 40 de ani, plecaţi de la cabana Genţiana pentru a face escaladă pe peretele Bucurei din Munţii Retezat, au fost daţi dispăruţi. Aceştia au plecat sămbătă dimineaţa de la cabană şi nu au mai revenit, lipsa lor fiind anunţată de membrii grupului cu care au mers pe munte.
Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, o echipă mixtă formată din şapte salvamontişti şi nouă jandarmi montani a pornit căutările. Aceştia au mers pe traseul dintre cabana Genţiana şi Vârful Bucura, acolo unde se presupune că au mers alpiniştii, dar nu i-au găsit. Din cauza vremii extrem de dificile, a viscolului puternic, a ceţii şi a vântului, căutările au fost întrerupte în jurul orei 14.00.
„Am oprit căutările, o parte din echipă coborând la Pietrele, cealaltă la Genţiana. Este ceaţă, viscol şi zăpadă până la brâu, iar vântul bate cu peste 100 de kilometri la oră. Există risc de avalanşă. Singurul loc unde se puteau retrage cei doi alpinişti şi asta sperăm că au făcut, este refugiul Bucura. Telefoanele le-au lăsat la cabană, nu se poate lua legătura cu ei, chiar dacă ar fi fost într-o zonă cu semnal. Temperaturile pe timpul nopţii de sâmbătă spre duminică au fost între 0 şi -5 grade Celsius, nu au fost foarte scăzute. Nu se poate interveni pe cale aeriană din cauza vizibilităţii reduse şi a vântului. Vom relua căutările, imediat ce timpul ne va permite”, a declarat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara, după sistarea căutărilor.
În cursul zilei de ieri, căutările nu au fost reluate, pentru că vremea a rămas la fel de vitregă până la lăsarea întunericului. Potrivit şefului Salvamont, astăzi, dacă vremea se va îmbunătăţi, căutările vor fi reluate cu un număr de 20 de salvamontişti, în perimetrul Peretele Bucura şi Valea Pietrele. În cazul în care cei doi bărbaţi nu vor fi găsiţi, căutările vor fi extinse.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Şeful Postului de Poliţie Crişcior, filmat în timp ce conducea băut

O filmare care îl are în prim-plan pe şeful Poliţiei Crişcior, apărută în spaţiul public, îl arată pe poliţist conducându-şi...

Primele concluzii în anchetele derulate la Poliţia Lupeni

Mai mulţi ofiţeri de poliţie şi subofiţeri sunt cercetaţi disciplinar şi vor ajunge în faţa unei comisii de anchetă a...

Accident cu şase răniţi la Merişor

Ieri, în jurul orei 11.40, în zona localităţii Merişor, a avut loc un accident rutier grav, în care au fost...

Închide