Dobra: nodul rutier va reaşeza comuna pe harta investitorilor

11 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Recenta deschidere oficială a circulaţiei la Nodul Rutier Dobra poate fi o cale spre investitori, dar şi o posibilitate de creştere a valorii terenurilor şi proprietăţilor din zonă, e de părere Ovidiu Pădurean (foto), primarul comunei Dobra.

„Este legătura dintre Drumul Naţional 68 A şi Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva. Ne conferă o deschidere către autostradă pe care până acum nu o aveam şi sunt convins că ne va ajuta mult, în viitor. În astfel de perioade greu de parcurs, investitorii nu s-au înghesuit să-şi consolideze sau să-şi lanseze afaceri, contextul fiind complicat, dar nici în trecut nu pot spune că s-au interesat prea tare. Nu în ceea ce ne priveşte. Aşa că acest nod rutier poate reprezenta o şansă de dezvoltare a comunităţii. Investiţiile aduc locuri de muncă şi bani la buget. Doar dacă ar fi să luăm în calcul majorarea grilei preţurilor de vânzare a terenurilor şi caselor, şi tot ne putem considera câştigaţi. Comparativ, aş lua exemplu Şoimuşul. De când cu descărcarea de pe autostradă, preţurile proprietăţilor au ajuns aproape la nivelul celor din Deva. Lucru mare pentru localnicii dispuşi să-şi vândă sau să-şi închirieze diverse proprietăţi“, a arătat Ovidiu Pădurean, primarul din Dobra.
Pe de altă parte, şi proiectele demarate de administraţia publică locală pentru dezvoltarea reţelei de drumuri au făcut progrese. Astfel, cel câştigat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II) ce ţine de modernizarea drumurilor comunale şi a străzilor (DC136 Mihăieşti-Panc-Panc-Sălişte, DC 132 Lăpuşnic-Răduleşti şi drumul comunal Abucea din DN 68A- Abucea) este pe ultima sută de metri de execuţie (85 la sută e finalizat), urmând recepţia lucrărilor. De asemenea, se mai întâmplă şi alte lucruri pozitive. Unul dintre ele îl constituie redeschiderea punctului de lucru al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Ilia, ce deserveşte întregul areal.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Băcia: un mandat se încheie, vine altul!

Un mandat plin pentru primarul comunei Băcia, Florin Alba!

Peste un milion de măşti vor fi distribuite gratuit în judeţ

Peste un milion de măşti de protecţie vor ajunge în judeţ, ele fiind apoi distribuite persoanelor care nu au bani...

Preşedintele a semnat! Echipajele SMURD de la Salvital trec la pompieri

Preşedintele României a semnat ieri Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregătire paramedicală...

Închide