Dobra: nodul rutier va reaşeza comuna pe harta investitorilor

Magdalena Şerban

Recenta deschidere oficială a circulaţiei la Nodul Rutier Dobra poate fi o cale spre investitori, dar şi o posibilitate de creştere a valorii terenurilor şi proprietăţilor din zonă, e de părere Ovidiu Pădurean (foto), primarul comunei Dobra.

„Este legătura dintre Drumul Naţional 68 A şi Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva. Ne conferă o deschidere către autostradă pe care până acum nu o aveam şi sunt convins că ne va ajuta mult, în viitor. În astfel de perioade greu de parcurs, investitorii nu s-au înghesuit să-şi consolideze sau să-şi lanseze afaceri, contextul fiind complicat, dar nici în trecut nu pot spune că s-au interesat prea tare. Nu în ceea ce ne priveşte. Aşa că acest nod rutier poate reprezenta o şansă de dezvoltare a comunităţii. Investiţiile aduc locuri de muncă şi bani la buget. Doar dacă ar fi să luăm în calcul majorarea grilei preţurilor de vânzare a terenurilor şi caselor, şi tot ne putem considera câştigaţi. Comparativ, aş lua exemplu Şoimuşul. De când cu descărcarea de pe autostradă, preţurile proprietăţilor au ajuns aproape la nivelul celor din Deva. Lucru mare pentru localnicii dispuşi să-şi vândă sau să-şi închirieze diverse proprietăţi“, a arătat Ovidiu Pădurean, primarul din Dobra.
Pe de altă parte, şi proiectele demarate de administraţia publică locală pentru dezvoltarea reţelei de drumuri au făcut progrese. Astfel, cel câştigat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II) ce ţine de modernizarea drumurilor comunale şi a străzilor (DC136 Mihăieşti-Panc-Panc-Sălişte, DC 132 Lăpuşnic-Răduleşti şi drumul comunal Abucea din DN 68A- Abucea) este pe ultima sută de metri de execuţie (85 la sută e finalizat), urmând recepţia lucrărilor. De asemenea, se mai întâmplă şi alte lucruri pozitive. Unul dintre ele îl constituie redeschiderea punctului de lucru al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Ilia, ce deserveşte întregul areal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.