Doar liderele mai sunt „perfecte”

Campioana Avantaje s-a impus în derbiul cu City Taxi, singura grupare care mai avea maximum de puncte după primele trei runde, şi a rămas unica echipă cu punctaj perfect din SuperLigă. Situaţia este identică şi în ligile B şi C din campionatul RealSport, întrucât doar liderele Tikva Construct şi Sews Orăştie au punctaj maxim, după disputarea a cinci etape.

Plus de şansă şi pragmatism
City Taxi şi-a vândut scump pielea în duelul cu Avantaje, scor 0-2 (0-0), însă nu a reuşit să producă surpriza, deoarece campioana a vut mai mult noroc şi a fost mai pragmatică. Cu un joc tacticizat şi bine organizat, taximetriştii au închis perfect culoarele spre propria poartă, iar debutul de meci a fost echilibrat. Ca dovadă, Avantaje şi-a creat prima ocazie periculoasă abia în minutul 15, când Vîrlan a tras în portarul Almăşan, iar apoi a ţintit transversala. City a replicat de trei ori prin Daju, însă în minutele 17 şi 23 s-a opus portarul Cimporescu, iar în minutul 18, Avantaje a fost salvată de bară. Terenul s-a înclinat după pauză spre poarta celor de la City Taxi, Avantaje având mai multe ocazii, însă deschiderea de scor s-a datorat norocului. Mureşan a şutat încet cu latul din apropiere de mijlocul terenului, iar mingea s-a dus printre picioarele portarului advers, 0-1. Verdictul a fost dat de Vălăşutean (47), care a închis partida cu un şut la colţul scurt de la câţiva metri de poartă.
În acest context, pe poziţia a doua în locul celor de la City Taxi a urcat C.S.D., echipă cotată ca principala rivală a campioanei Avantaje în actualul sezon. Cu un joc exact şi eficace, C.S.D. a trecut categoric de Liverpool, scor 3-0 (2-0). Scorul a  fost deschis de Jicmon (min. 3), după o pasă a lui Dărăban, şi majorat de Dărăban (9), după o combinaţie cu Jicmon. Rezultatul final a fost decis de autgolul lui D. Ştefan (min. 47), după un puternic asediu al celor de la C.S.D.

Certitudine, nu întâmplare
Primele clasate în cele două divizii inferioare demonstrează prin şirul de rezultate perfecte că prezenţa lor în fotoliul de lider este rodul unui joc consistent şi nu al unui program competiţional avantajos. Tikva Construct, echipă nou-promovată, a demonstrat că merită să fie pe prima poziţie în Liga B şi prin victoria cu fosta componentă a SuperLigii, E.F.C. Anonimii, scor  7-4. Meciul a fost animat, cu goluri multe şi două eliminări, câte una în fiecare tabără. Anonimii au condus cu 1-0, Tikva a întors scorul la 3-1, moment în care în tabăra celor de la Anonimii s-au încins spiritele între coechipieri şi echipa şi-a pierdut concentrarea. Prin urmare, lidera s-a desprins la 4-2 şi 7-3 şi s-a impus pe deplin meritat cu 7-4. Merită menţionat că portarii ambelor echipe au fost eliminaţi, corect de arbitrii, unul pentru fault în situaţie de ultim apărător, iar altul pentru henţ în afara careului.
În Liga C, debutanta Sews Orăştie s-a impus cu 4-2 în partida cu Inter Deva şi dus la cota cinci şirul de victorii consecutive. Trupa din Orăştie este o lideră surpriză, dar perfect meritată, întrucât are un joc bine închegat şi tratează cu seriozitate competiţia. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare