DN7, drumul morţii

7 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

03 accident sacamas (54)

Dan Terteci

 Aproape că nu există zi în care să nu fie cel puţin o tamponare pe DN 7. Pe sectorul de drum care străbate judeţul Hunedoara, accidentele rutiere au crescut foarte mult. Un drum cu numeroase curbe, benzi înguste şi un trafic care face viaţa şoferilor şi a riveranilor, una de coşmar. Nici poliţiştii, pompierii sau paramedicii nu au parte de linişte. În caz de accident, echipajele intervin cu greu, din cauza coloanelor de maşini.

Accidentele au crescut cu 60 la sută
Sirenele SMURD-ului, descarcerării şi ale ambulanţelor au devenit o parte din cotidian pe DN 7. Odată cu reabilitarea şoselei, a crescut şi regimul de viteză. Asociată cu oboseala şoferilor şi un drum plin de curbe, generează accidente numeroase. Unele dintre ele sunt adevărate tragedii. Colonelul Alexandru Urziceanu, prim adjunct ISU Hunedoara, a declarat că faţă de anul trecut, în primele şapte luni ale lui 2009, numărul evenimentelor rutiere a crescut cu peste 60 la sută.
Nu este uşor nici pentru cei care au casele pe marginea acestui drum. Oamenii trăiesc cu spaima permanentă că se vor trezi iar cu un camion în casă sau gardurile vor fi distruse.
Poliţiştii de la Rutieră ştiu că drumul nu face faţă numărului mare de maşini care circulă pe aici. Comisarul Ion Tirinescu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Hunedoara, a subliniat încă o dată că infrastructura rutieră este depăşită de valorile de trafic. „Pe DN 7, după ultimele măsurători, trec peste 30.000 de autovehicule pe zi”, a menţionat sursa citată.
În condiţii de trafic intens şi cu o infrastructură depăşită, circulaţia maşinilor este permanent ameninţată. Soluţia este construirea unei autostrăzi, adică realizarea Coridorului IV Paneuropean, o variantă mereu amânată de guverne, deşi, pe tronsonul Deva-Orăştie, există chiar finanţare prin ISPA.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Oltenii fug de la Jiul

Doar unul dintre cei patru jucători care au venit la Jiul, în această vară, de la U. Craiova, sub formă...

L-a înjunghiat de 3 ori în inimã

Procurorii care se ocupă de cazul crimei săvârşite de cei doi studenţi la Medicină din Timişoara nu vor schimba încadrarea...

Apostu stă pe tuşă o lună

Fostul jucător al Corvinului, Bogdan Apostu (foto), va sta o lună de zile pe tuşă şi va lipsi de la...

Închide