Disputa dintre deputatul liberal Florin Roman şi poliţiştii rutieri pe tema radarelor se acutizează. Intră-n horă şi poliţistul Marian Godină!

Natalia Bumbac

Disputa dintre fostul şef al PNL Hunedoara, deputatul liberal Florin Roman (foto stânga), pe tema legii care prevede presemnalizarea radarelor rutiere şi reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere se acutizează.

De data aceasta, la atac a ieşit un cunoscut poliţist, Marian Godină (foto dreapta), care susţine că liberalul a modificat articolul din Codul Rutier referitor la amplasarea radarelor, după ce el însuşi a fost amendat, scriu cei de la ştiripesurse.ro. În argumentarea celor spuse, Godină a publicat o motivare a hotărârii date de instanţă în dosarul în care Roman a cerut anularea procesului verbal de contravenţie.

Lăsat fără permis
„Domnul deputat a ocolit şi dumnealui pe contrasens un limitator de viteză montat la o trecere de pietoni din dreptul unei şcoli, dar a fost filmat de camera unui aparat radar montat pe o maşină de poliţie. A rămas fără permis 60 de zile, a contestat sancţiunea spunând ba că nu a intrat pe contrasens pentru că veneau maşini, ba că a intrat, dar a fost caz fortuit. Instanţa mai că-l face mincinos pe faţă. Domnul deputat se supără şi se apucă de schimbat legi. Vă las să vă delectaţi citind mai jos”, a scris Godină pe Facebook, conform sursei citate.
În documentul publicat de Marian Godină se arată că Florin Roman a fost amendat în 9 februarie 2016, de poliţiştii de la IPJ Vâlcea. Deputatul a cerut anularea contravenţiei, încercând să arate că se afla în imposibilitatea „săvârşirii contravenţiei, având în vedere că din sens opus circulau alte autovehicule şi se afla în cazul fortuit şi a invocat prezumţia de nevinovăţie“. Însă nu a fost destul de convingător, instanţa constatând că a încălcat legislaţia rutieră şi că sancţiunea i-a fost aplicată conform legii, prin urmare i-a respins cererea.

„Cuvinte dure pentru purtătorii de uniforme“
Ieri, fostul lider al PNL Hunedoara, Florin Roman, a scris un mesaj pe Facebook, care pare a fi o replică la documentul publicat de Godină. Un mesaj în care parlamentarul continuă să vorbească în termeni duri despre „purtătorii de uniformă”. „În aceste zile am văzut adevărata faţă a multor purtători de uniformă, care ameninţă, înjură, folosesc tot soiul de procese verbale vechi, mizerii şi atacuri de «baston» supăraţi ca mi-am permis să îmi fac treaba, deci să legiferez. Am fost atenţionat de un alt iniţiator al unei legi similare, care nu a trecut de Parlament că reacţia sistemului va fi una murdară. Sunt obişnuit cu astfel de atacuri. Înţeleg că pot exista şi alte opinii, nu înţeleg însă cum oameni puşi să apere legea o încalcă, folosind jumătăţi de adevăr trunchiate şi ameninţări în spaţiul public. Voi respecta legea şi mă voi îndrepta împotriva acestor indivizi care se comportă ca nişte interlopi. Argumentul lor este «bulanul» şi minciuna. Am văzut trei sondaje pe tema radarelor ascunse în tufişuri: în toate, numărul celor care spun că este o măsură bună este mai mare. Această lege a stat aproape doi ani în dezbatere. Unde aţi fost, măi contestatarilor? Ascunşi prin boscheţi? Un maestru al manipulărilor miliţieneşti spune că am dat o lege pentru mine:))! Prietene, eşti dus cu pluta:))! Legea a fost votată de Camera Deputaţilor! Când faci 12 ani naveta între Alba Iulia şi Bucureşti e imposibil să nu fii agăţat de unii miliţieni care stau la ciupeală, în timp ce la câteva sute de metri mai departe se întâmplă accidente. Pentru că pe unii nu-i interesează soarta participanţilor la trafic, ci ciupeala. Atât… din păcate! Nu voi ceda acestor mizerii şi voi riposta instituţional împotriva celor care ameninţă, folosesc instituţiile statului pentru a atac la persoană, doar pentru că nu le convine o lege. Se pare că ministrul de paie al Internelor a pierdut busola, iar o instituţie respectată este murdărită de tot soiul de personaje frustrate cu comportament infracţional”, a scris Florin Roman pe Facebook. Acest mesaj apare după ce, în urmă cu câteva zile, deputatul a scris un alt text în care se întreba de ce se opun poliţiştii rutieri la semnalizarea radarelor, răspunzând că „Doar pentru că dispare şpaga?“.
Mesaj la care Grupul Poliţiştilor Rutieri a arătat că analizează oportunitatea de a depune plângere penală împotriva lui Florin Roman pentru că i-a numit pe poliţişti „şpăgari“ şi „ciubucari“. Totodată, aceştia au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, cerându-i să nu promulge legea care prevede presemnalizarea radarelor, aceasta fiind trimisă spre promulgare. Motivul invocat de poliţiştii rutieri împotriva acestei legi este că numărul accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă va creşte alarmant.

3 comentarii la „Disputa dintre deputatul liberal Florin Roman şi poliţiştii rutieri pe tema radarelor se acutizează. Intră-n horă şi poliţistul Marian Godină!

 • 24 iulie 2018 la 7:20
  Legătură permanentă

  Și milițianul și deputatul ar trebui să știe că „fortuit” nu
  înseamnă forțat! Este un barbarism lingvistic atunci când e folosit în acest sens! Iar deputatul dă dovadă de nerușinare când modifică legi din cauza încălcării de către el însuși a acestora. Dar de la el nu te poți aștepat la altceva. Durerea e că el a condus organizația PNL Hunedoara un an și ceva, o organizație care a dat o vreme doi viceprședinți ai Partidului, ba chiar trei!

 • 24 iulie 2018 la 8:58
  Legătură permanentă

  Nu se putea să nu-şi dea din nou în petec acest „liberal pârât” din Alba care, un timp, i-a „încălecat”, interimar, pe cei din Hunedoara. Ceea ce solicită Grupul Poliţiştilor Rutieri este mai mult decât de bun simţ, doar nesimţirea de caracter a deputatului făcându-l să nu vadă cu ochi buni sanctiunea meritată primită după o încălcare gravă a Legii circulatiei. PNL ce zice ? Dar cum „draq’ ” au votat ceilalţi liberali sau PSD-isti şi ALDE-işti ? Nu le e ruşine să voteze o prevedere care va conduce la inmulţirea alarmantă a cazurilor de accidente grave cu victime datorită nerespectării flagrante a prevederilor privitoare la viteza cu care se circula şi la nerespectarea regulilor de acordare a priorităţii ?

 • 24 iulie 2018 la 10:04
  Legătură permanentă

  In fiecare saptamina vedem la T V cite un politist prins in flagrant in timp ce ia mita. Are ceva dreptate si deputatul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.