Disponibilizări la minele din Valea Jiului

05 minerii-din-valea-jiului-din-insolventa-18536134Peste 150 de mineri de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului (SNÎMVJ) au primit preavizele de concediere colectivă în cadrul programului de restructurare al unităţii, ei urmând să devină şomeri începând cu data de 1 septembrie, a declarat, ieri, Laszlo Domokos, preşedintele Sindicatului Huila.
„Un număr de 155 de salariaţi au primit preavize, la începutul acestei luni. La 1 septembrie, aceşti oameni îşi vor încheia relaţiile de muncă stabilite prin contract cu societatea. Cei mai mulţi angajaţi vor pleca de la minele Paroşeni, Uricani şi din compartimentul administrativ”, a explicat liderul sindical.
Angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi, la plecare, plăţi compensatorii în valoare de 31.200 de lei net, de persoană, iar cei care mai au până la pensie vor beneficia de ajutor de şomaj şi venituri de completare până la doi ani. După finalizarea acestei etape de concedieri colective, în cadrul SNÎMVJ vor mai lucra 876 de angajaţi. Potrivit sindicatelor, spre sfârşitul anului în curs se va derula a doua etapă de disponibilizări colective, când din cadrul societăţii vor fi concediate alte 95 de persoane.
SNÎMVJ include exploatările miniere Paroşeni, Uricani şi Petrila, din Valea Jiului, considerate ca nerentabile. Activitatea de la Mina Petrila s-a oprit la 31 octombrie 2015. Minele Paroşeni şi Uricani vor mai funcţiona până la 31 decembrie 2017, ca parte a programului de închidere a exploatărilor de cărbune aprobat de Comisia Europeană. (Sorin Blada, AGERPRES)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare