Discuții sterile, trageri de timp, în timp ce țara se afundă în întuneric. Rămâne cum au stabilit, nu se schimbă nimic

Sorina Popa

Ieri, Florin Cîţu (foto), preşedintele PNL, a declarat, în urma întâlnirii cu reprezentanţii USR, că sunt şanse mari de refacere a coaliţiei, menţionând că au fost agreate mai multe prin­cipii. Potrivit premierului, dacă se stabileşte refacerea coaliţiei, la următoarea întâlnire vor fi prezenţi şi cei de la UDMR.

Nu vor funcții
Asta face Cîțu, în condițiile în care sute de ro­mâni mor zilnic din cauza Covidului. Medica­men­te ca să tratezi această boală nu sunt nici în far­macii, iar în spi­tale se aduc cu țârâita. În con­dițiile în care plătim asi­gu­rări medicale. Dar, ei con­tinuă să discute, pe cadavre.
„A fost o discuţie foarte bună, a semănat cu o terapie de grup. Am discutat despre principii, des­pre programul de gu­vernare. Am agreat niste principii de a reface coaliţia, că trebuie să fie un acord mult mai în detaliu, la fel şi despre pro­gramul de gu­vernare. Nu s-a discutat despre nu­me de persoane”, a declarat Florin Cîţu. Preşe­din­tele PNL spune că echipa de negociere a partidului pe care îl conduce va avea întâlniri şi cu PSD. „Sunt șanse mari sa se refacă coalitia, am ieşit optimist de la această intâlnire. Azi nu s-a cerut nimic. Premierul e de la PNL, am vorbit despre acordul pe care îl vom face, ca să nu mai avem tot felul de probleme. Dacă mergem înainte, la următoarea întâlnire vor fi şi cei de la UDMR, dacă stabilim să refacem coaliţiei”, a adăugat șeful libera­lilor.
Dacă până mai ieri, PSD era aproape de a intra la gu­ver­na­re, se pare că liberalii s-au în­tors din nou la vechii parteneri, useriștii. Social-demo­crații au fost, așadar, amăgiți.
Deputatul PSD de Hunedoara, Natalia Intotero (medalion), sus­ține că “noi, cei din PSD nu ne dorim să obținem funcții, dacă intrăm la gu­ver­nare, ci să salvăm țara de la dezastrul în care a adus-o actuala Putere. Dacă Cîțu vede în con­tinuare soluția la această criză, într-o alianță cu USR, atunci nu e om politic. El nu pricepe că nu trebuie acum să împartă funcții, ci să lucreze pentru popor. Nu putem intra la guvernare dacă suntem jigniți mereu. Suntem de acord și trecem peste orgolii, dar doar cu un plan serios care să fie pus în practică, să scoatem țara din dezastrul în care se află”.

One thought on “Discuții sterile, trageri de timp, în timp ce țara se afundă în întuneric. Rămâne cum au stabilit, nu se schimbă nimic

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.