Discuţii pentru înfiinţarea Companiei Energetice Valea Jiului

Maximilian Gânju

La discuţiile purtate cu liderii minerilor şi energeticienilor din Valea Jiului a participat şi secretarul de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţie.
Întrunirea cerută de primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, şi Darius Câmpean, preşedintele Sindicatului Muntele, a avut ca temă urgentarea înfiinţării unei companii energetice care să cuprindă cele patru mine productive din Valea Jiului şi Termocentrala Paroşeni.
„S-a discutat problema legată de înfiinţarea, cât mai curând posibil a Complexului Energetic Valea Jiului din care să facă parte Termocentrala Paroşeni împreună cu cele 4 exploatări miniere: Livezeni, Vulcan, Lupeni şi Lonea. De asemenea s-a discutat şi despre acordarea restanţelor sala­riale ale angajaţilor Complexului Energetic Hune­doara”, a precizat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
Primele „schiţe” ale Complexului Energetic Valea Jiului au fost conturate în această vară. Astfel, la termocentrala de la Paroşeni ar trebui să se realizeze un grup pe gaz pe lângă cel pe cărbune şi o microhidrocentrală, având în vedere barajul de pe pârâul Baleia. Pentru aceasta sunt necesare demararea rapidă a studiilor de fezabilitate, precum şi identificarea surselor de finanţare pentru finalizarea acestor obiective de investiţii: grup pe gaz şi microhidrocentrală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare