Direcţia de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva are propriul site

Direcţia Publică Locală de Evidenţa Per­soanelor şi Stare Civilă Deva şi-a lansat propriul site – www.evp-deva.ro, din dorinţa de îmbună­tăţire a calităţii serviciilor oferite cetăţenilor şi dezvoltarea procedurilor de lucru în acord cu principiile transparenţei şi eficienţei.
Portalul oferă toate informaţiile cu privire la ser­viciile publice asigurate locuitorilor municipiului Deva şi ai localităţilor aparţinătoare, precum şi cetăţenilor din comunele arondate D.P.L.E.P.S.C. Deva (Cârjiţi, Certeju de Sus, Brănişca, Hărău, Şoimuş şi Veţel).
Totodată, pe www.evp-deva.ro sunt disponibile servicii online de programare pentru obţinerea actelor de identitate, transcrierea actelor de stare civilă şi oficierea căsătoriei civile.
Astfel, cetăţenii care doresc obţinerea unui act de identitate se pot programa online pentru depunerea documentelor necesare, accesând secţiunea ”Servicii rezervări online” – ”Rezervare acte de identitate”, unde au la dispoziţie trei ghişee, în funcţie de documentul solicitat (carte de identitate, carte de identitate provizorie sau viză de reşedinţă).
Plata taxelor de eliberare a actului de identitate se poate efectua online, pe platforma www.ghiseul.ro sau la sediul Direcţiei Impozite şi Taxe Locale Deva.
Accesul în sediul D.P.L.E.P.S.C. Deva, pentru depunerea documentelor necesare eliberării actului de identitate se face doar în ziua şi la ora programării, ca urmare a măsurilor instituite pentru prevenirea răspândirii Covid-19.
Potrivit reprezentanţilor D.P.L.E.P.S.C. Deva, actele de identitate se eliberează în termen de 3 – 7 zile, în funcţie de tipul documentului, cu ex­cepţia situaţiilor în care sunt necesare verificări suplimentare prevăzute de lege. Termenul de 7 zile poate fi redus în cazuri temeinic justificate (motive medicale, susţinerea de examene etc.).
Serviciile online de programare pentru ob­ţinerea actelor de identitate, transcrierea actelor de stare civilă şi oficierea căsătoriei civile sunt disponile, în continuare, şi pe site-ul oficial al Pri­măriei Municipiului Deva – www.primariadeva.ro, la secţiunea ”Servicii online”. (Biroul de presă al Primăriei Deva)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare