Actualitate

Discipola teribilului criminal în serie CHARLES MANSON va fi eliberată după o jumătate de secol de închisoare

Una dintre cele mai sinistre femei din istoria contemporană a Statelor Unite va fi eliberată din închisoare după mai bine de un secol de detenție. Leslie van Houten (foto) are în prezent 73 de ani și a stat în spatele gratiilor pen­tru două crime comise în tine­rețe. Guvernatorul democrat al statului California a anunțat că nu se va opune eliberării condițio­nate a lui Van Houten.

Nu se opune eliberării
Gavin Newsom a declarat că va renunța la procedurile care îm­pie­dicau eliberarea condiționată a adeptei lui Charles Manson, con­siderat de mulți cel mai teribil cri­minal în serie din istoria SUA. Anun­țul democratului Newsom des­chide calea pentru ca Leslie van Houten să fie eliberată din în­chisoare după mai bine de 50 de ani. În luna mai, Curtea de Apel din California a stabilit că Van Houten, ajunsă azi la venerabila vârstă de 73 de ani, are dreptul să fie eli­be­rată condiționat, deși ea a fost condamnată la închisoare pe viață. Guvernatorul Gavin Newsom ar fi putut face apel la Curtea Supremă a statului California pentru a îm­pie­dica eliberarea acesteia. „Gu­ver­natorul este dezamăgit de decizia Curții de Apel de a o elibera pe doamna Van Houten, dar nu va continua acțiunea deoarece este puțin probabil ca eforturile de a face apel să aibă succes”, a de­clarat Erin Mellon, directorul de co­municare al guvernatorului.

Ce pune la cale Leslie van Houten
Avocatul lui Leslie van Houten, Nancy Tetreault, a transmis că adepta lui Charles Manson va fi eliberată condiționat în câteva săp­tămâni, potrivit agenției de presă Reuters. „Clienta mea este, desigur, încântată, dar, mai mult decât atât, este fericită că munca ei asiduă pentru a se reintegra în societate a fost recunoscută de administraţia penitenciarului şi de instanţă, care au ajuns la concluzia că, în prezent, ea nu reprezintă un risc pentru siguranţa publică”, a ex­plicat Nancy Tetreault.
Potrivit celei mai recente evaluări psi­ho­lo­gice efectuate în cadrul cererii de eliberare, Leslie van Houten a avut în închisoare un „comportament ireproşabil”. După ce va fi eliberată, celebra criminală din California „intenţionează să îşi continue activitatea de educatoare, după ce a obţinut o licenţă şi un masterat în închisoare”, a insitat Nancy Tetreault.

Legătura dintre Charles Manson și Roman Polanski
Leslie van Houten a ucis doi oameni la vârsta de 19 ani, ceea ce o face cea mai tânără criminală dintre adepții lui Charles Manson. Charles Manson a murit în închisoare în 2017, la vârsta de 83 de ani. El este considerat unul dintre cei mai teribili ucigași în serie ai secolului XX, crimele sale terorizând zona Los Angeles în vara anului 1969. Printre altele, Manson și-a îndrumat adepții, în mare parte tineri și persoane de sex feminin, să ucidă șapte persoane, inclusiv pe actrița Sharon Tate. Leslie van Houten a fost condamnată pentru că i-a înjunghiat mortal pe Leno LaBianca, proprietarul unei băcănii, și soția acestuia, Rosemary, în casa lor din Los Angeles. Crima a avut loc la data de 10 august 1969. Cuvintele „Moarte porcilor” au fost găsite mâzgălite cu sângele victimelor pe pereți și pe frigiderul din locuință. În noaptea precedentă, membri ai cultului lui Charles Manson au pătruns în casa pe care actrița Sharon Tate o împărțea cu soțul ei, cineastul Roman Polanski. Polanski nu se afla acasă, fiind plecat în Europa. Tate, care avea 26 de ani și era însărcinată în opt luni, a fost ucisă împreună, cu alți patru prieteni.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura