Directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, trage semnalul de alarmă: Situaţia poate deveni periculoasă!

8 octombrie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Sorina Popa

Criza medicamentelor pentru bolnavii de Covid nu a afectat, până acum, spitalele din Deva şi Hunedoara, susţin cei aflaţi la conducerea acestor unităţi medicale.

Se adaptează de la o zi la alta
Astfel, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, lucrurile sunt foarte dinamice, sunt mulţi pacienţi suspecţi care probabil vor fi declaraţi pozitivi, susţine Emil Stoica, managerul unităţii. „Nu sunt probleme cu medicamentele. Avem şase pacienţi Covid la Secţia de Terapie Intensivă, 27 la Secţia de infecţioase şi 17 la Pneumologie. În corturi, însă, situaţia e cumplită, de mai multe zile. E plin de oameni care sunt suspecţi de Covid. Noi avem 54 de paturi disponibilile pentruj aceşti pacienţi. Situaţia este gravă. Începe şi personalul să se pozitiveze. Azi, o asistenţă de la Infecţioase a fost depistată pozitivă”, a declarat Emil Stoica, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
Medicul Bogdan Sorca, preşedintele Consiliului de Adminis­traţie al spitalului devean, spune că personalul şi echipa de conducere de la unitatea medicală din Deva fac eforturi uriaşe pentru a menţine situaţia sub control. „Ne adaptăm de la o zi la alta, asta este. Luăm personal de pe o secţie, îl mutăm pe alta unde este nevoie. Din păcate, tot mai mulţi care sunt testaţi aici sunt pozitivi la Covid”, a declarat Bogdan Sorca, preşedintele CA al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Tot mai multe cazuri pozitive
La Hunedoara, avem tot o situaţie asemănătoare cu cea de la Deva. Managerul Spitalului Municipal “dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, Radu Budae, a afirmat că în unitatea medicală sunt internate 50 de persoane cu forme medii şi grave de Covid, jumătate dintre acestea fiind din municipiu.
„Zi de zi numărul cazurilor confirmate pozitiv este în creştere. Dacă tendinţa se păstrează, ajungem spre vârful pandemic din aprilie, cu 118 cazuri. Sunt cazuri medii şi grave, deoarece spitalul nostru beneficiază de cea mai performantă secţie de ATI din judeţ, cazurile asimptomatice fiind trimise spre spitale mai mici”, a menţionat managerul spitalului.
„Tot ceea ce solicită medicii aducem. Nu sunt probleme cu medicamentele. Nu folosim Remdesivir, ci un alt medicament pentru tratatrea bolnavilor cu noul virus. Oricum, tratamentul s-a tot schimbat în cazul celor cu Covid”, a spus managerul Radu Budae. Şi la Hunedoara sunt tot mai multe persoane suspecte care aşteaptă rezultatul testului.

Nu mai sunt locuri la ATI
Directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, trage un semnal de alarmă şi spune că lucrurile o pot lua razna dacă populaţia nu respectă măsurile impuse în pandemia asta. „Miercuri am încheiat ziua cu o raportare tristă, 78 de noi cazuri de bolnavi Covid în judeţ. Nu mai sunt locuri în spitalele din judeţ, dacă vin cazuri grave va trebui să apelăm la colegi din ţară. Dacă timp de două luni am avut, în medie, 20 de cazuri pe zi, acum avem dublu”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. C spune:

    “sunt mulţi pacienţi suspecţi care probabil vor fi declaraţi pozitivi, susţine Emil Stoica, managerul unităţii” …interesant mod de abordare de la suspect doar un pas la diagnostic pozitiv sau direct din suspect rezulta pozitiv Covid ca alt
    diagnostic in țara noastră,nu mai există. Acesta este sensul vieții, spitalelor diagnosticarea cu Covid spre gloria recordurilor negative comunicate cu jale in breaking news-uri de toată mass-media.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Controale mai dese pentru respectarea măsurilor sanitare

Potrivit Prefecturii Hunedoara, verificările efectuate de autorităţi au fost intensificate pentru prevenirea răspân­dirii virusului SARS-COV 2 care provoacă boala Covid-19....

Clipe de groază pentru o tânără din Deva

Maximilian Gânju O tânără din Deva s-a trezit în propria casă cu o femeie de 53 de ani şi fiul...

Locomotivă distrusă de flăcări

Flăcările au cuprins locomotiva unui tren de marfă iar intervenţia pompierilor a fost una extrem de dificilă, din cauză că...

Închide