ActualitateFlash

Directorul CEH, Emil Floruţ, cercetat penal pentru abuz în serviciu. „Nu-mi este teamă, nu sunt vinovat”

02 Emil Florut ceh-794x529Oana Mihnea

La mai bine de două luni de când a fost numit la conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH), directorul Emil Floruţ (foto) întâmpină probleme. Acesta este cercetat de procurori pentru abuz în serviciu.
Se pare că totul a pornit de la un articol apărut în presa locală, în care se făcea referire la unele posibile abuzuri făcute de actualul director al CEH şi la modul în care conduce compania. Prin urmare, la sesizarea Poliţiei municipiului Petroşani, plângerea formulată împotriva lui Emil Floruţ a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani pentru continuarea cercetărilor. Potrivit anchetatorilor, în data de 7 decembrie a fost înregistrat dosarul la Parchet, avându-l ca inculpat pe Emil Floruţ, iar acuzaţia este de abuz în serviciu. Totul are legătură cu modul de atribuire al contractului de pază pentru unităţile din cadrul societăţii. Dosarul este abia în faza incipientă şi trebuie să urmeze procedura obişnuită, cercetare, audieri, administrare de probe.

Floruţ neagă acuzaţiile
Contactat de către Mesagerul Hunedorean, directorul Emil Floruţ a menţionat că nu are habar despre acuzaţiile care i se aduc şi le consideră fără temei. „Nu m-a anunţat nimeni oficial despre acest dosar, nu ştiu nimic. Tot ce pot să vă spun este că atunci când a fost atribuit contractul de pază, s-a respectat temeiul legal. Avem serviciu de pază temporar, preluat în condiţiile legii şi avizat de MAI. Într-adevăr, am anulat câteva licitaţii, dar sunt foarte strict în ceea ce priveşte astfel de proceduri. Este absolut obligatoriu să avem firmă de pază, pentru că se fura cărbunele. Se furau 343 tone pe zi, adică atât cât consumă Termocentrala Paroşeni. Nu ştiu cine m-ar fi putut denunţa, pentru că nu am probleme cu nimeni şi nici nu îmi este teamă de ce va urma, pentru că nu sunt vinovat“, a declarat Emil Floruţ, directorul CEH.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura