Politica si administratie

DIRECŢIA SILVICĂ HUNEDOARA – REALIZĂRI ÎN CAMPANIA DE PRIMĂVARĂ

În campania din primăvara anului curent, înfruntând capriciile vremii, Direcţia Silvică Hunedoara şi-a realizat integral programul de regenerare propus, executând în fondul forestier proprietate publică a statului 60 ha împăduriri integrale şi peste 33 ha de completări curente. Au fost utilizaţi în cadrul acestor lucrări cca. 450.000 bucăţi de pu­ieţi forestieri, în cea mai mare parte produşi în pepinierele proprii.
De asemenea, în urma tratamentelor apli­cate, s-a mai realizat regenerarea pe cale naturală a pădurii pe o suprafaţă de peste 50 ha.
Pentru asigurarea şi în viitor a necesarului de puieţi forestieri, în această primavară au mai fost executate cca. 250 mp de semă­nă­turi în solarii şi 21 ari de repicaje (răşinoase, în special molid).
Lucrările specifice au fost realizate atât cu personal propriu, cât şi cu firme de profil, ates­tate în condiţiile legii şi care îşi des­fă­şoară activitatea sub atenta îndrumare şi supraveghere a personalului de specialitate din cadrul ocoalelor silvice.
În vederea menţinerii vitalităţii pădurii, un alt aspect important avut în vedere de către silvicultorii hunedoareni este reprezentat de lucrările de depistare şi combatere a bolilor şi dăunătorilor. În acest sens, pe lângă com­baterea insectelor şi a paraziţilor vegetali din pepiniere, în vederea reducerii pa­gu­be­lor cauzate de gândacii de scoarţă (ipide), au fost amplasate în arborete 1.565 curse feromonale şi 2.000 de arbori cursă. Com­ba­terea trobarului puieţilor de răşinoase (Hy­lobius abietis) s-a realizat pe o suprafaţă de 82 ha.
În pădurile aparţinând altor prorpietari, ad­ministrate pe bază de contract, au fost am­plasate de asemenea, 163 curse fero­mo­nale şi au fost executate şi alte lucrări spe­cifice de depistare, prognoză şi co­m­ba­tere a dăunătorilor.
În perioada imediat următoare, atenţia sil­vicultorilor va fi indreptată cu prioritate spre lucrările de întreţinere, atât a culturilor din pe­piniere, cât şi a plantaţiilor.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura