FlashPolitica si administratieUltima Ora

Centrul istoric al Devei a primit undă verde pentru reabilitare!

În sfârşit, încep lucrările de reabilitare a Centrului istoric al Devei!. Primarul Florin Oancea a făcut anunţul, iar acum trebuie să ne înarmăm cu multă răbdare, deoarece vor fi făcute lucrări care vor şi deranja pe cei ce trec pe acolo.
„Am dat astăzi (n.r.-ieri) ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiţii ,,Amenajare zonă pietonală centrul istoric” din municipiul Deva În 12 iulie 2021 vom preda constructorului amplasamentul.
Proiectul prevede ca spaţiul cuprins între strada Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi Piaţa Unirii până la strada Lucian Blaga să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sis­tem de iluminat pietonal. Va fi amplasat mo­bi­lier urban (bănci, coşuri de gunoi, jardiniere etc.).
De asemenea, vom instala şi un sistem de reducere a circulaţiei în zonă (vor fi montaţi piloni telescopici pentru blocat/deblocat ac­ce­sul auto) şi un sistem inteligent de parcare.
În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie ar­borilor protejaţi.
Până la varianta finală de amenajare a centrului istoric au fost discutate mai multe soluţii cu specialiştii în construcţii, arhi­tec­tură şi urbanism, în ideea de face cât mai atrac­tivă pentru deveni şi pentru turişti a­ceastă zonă de promenadă din inima ora­şului.
Valoarea totală a contractului de finanţare este 21.875.241de lei (echivalent a aproape 4,5 milioane de euro) – fonduri europene, cu o cofinanţare de 2 la sută din bugetul ge­ne­ral al municipiului Deva”, a declarat edilul şef al Devei, Florin Oancea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.