Direcţia de Sănătate Publică a respins cererea de reautorizare a azilului ilegal

12 iulie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

După dezvăluirile reporterilor MESAGERULUI HUNEDOREAN despre condiţiile de la Azilul de bătrâni de pe Strada Aurel Vlaicu din Deva, inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică vin cu noi precizări. Despre ce este vorba?

În urma anchetei noastre, proprietarii azilului au mers la DSP Hunedoara pentru a depune cerere de reautorizare a centrului. Precizăm că azilul funcţiona din anul 2013 fără autorizaţie. Până aici, toate bune şi frumoase. În baza solicitării respective, o echipă de medici epidemiologi s-a deplasat la faţa locului pentru verificările necesare. Rezultatul anchetei specialiştilor a fost dat ieri.
Delia Bada, consilier juridic al DSP Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că proprietarul azilului de bătrâni a fost notificat că solicitarea de reautorizare a activităţii a fost respinsă, deoarece ”nu îndeplineşte condiţiile igienico-sanitare şi epidemiologice pentru desfăşurarea activităţii centrului de bătrâni”. Ca atare, MESAGERUL HUNEDOREAN a avut, din nou, dreptate. ”Nu există circuitele necesare, curăţenie, nu îndeplineşte toate normele sanitare. Am notificat azilul că respingem cererea de reautorizare”, a declarat Delia Bada, consilier juridic al DSP Hunedoara.
Reamintim cititorilor că, în urma unei anchete jurnalistice a reporterilor de la MESAGERUL HUNEDOREAN, s-a descoperit că azilul de bătrâni de pe Strada Aurel Vlaicu din Deva funcţiona fără autorizaţie, după ce aceasta i-a fost ridicată în urmă cu cinci ani. Mai mult, condiţiile în care erau ţinuţi cei 40 de bătrâni sunt greu de relatat. Angajaţii nu au contracte de muncă, iar un medic de familie pentru bătrâni nu există. Azilul respectiv riscă să-şi piardă şi acreditarea. De asemenea, i s-a dat o amendă de 20.000 de lei şi s-a făcut plângere la Parchet că centrul funcţionează fără autorizaţia de la DSP.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Absenteism mare la examenul de titularizare

Peste un sfert dintre cadrele didactice din judeţ înscrise la examenul de titularizare pe post nu au susţinut proba scrisă....

Gura lumii, 13.07.2018

Vorbeşte lumea că, recent, a avut loc o întâlnire de taină, pe malul unui lac. Zvonerii au aflat şi acum...

Atletism: Crina Buzgan, pe podium în Italia

Atleta maratonistă Crina Buzgan (foto) din Valea Jiului, a fost prezentă în ultima perioadă la mai multe competiţii interne şi...

Închide