Absenteism mare la examenul de titularizare

12 iulie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Peste un sfert dintre cadrele didactice din judeţ înscrise la examenul de titularizare pe post nu au susţinut proba scrisă. Conform datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, în total s-au înscris 506 dascăli şi s-au prezentat 354, iar 77 au absentat, 52 s-au retras, 12 nu au fost validaţi, iar 11 nu s-au prezentat la probele practice.

Rezultatele vor fi afişate în data de 17 iulie 2018, contestaţiile putând fi depuse până în 18 iulie, ora 15.00, urmând ca în 23 iulie să fie publicate notele finale. ”Ne exprimăm speranţa că majoritatea cadrelor didactice care s-au prezentat la acest concurs naţional de ocupare a posturilor să obţină note care să le permită să ocupe un post didactic”, a declarat inspectorul şcolar general al judeţului, prof. dr. Maria Ştefănie.
Pentru a deveni profesor titular în învăţământul preuniversitar trebuie să obţii minimum media 7 la titularizare, iar pentru un contract de muncă pe perioadă determinată, cu contract de muncă pe un an, media 5. Dascălii care nu vor obţine note de trecere la examenul de titularizare îşi pot încerca şansa de a ajunge la catedră cu ajutorul concursului judeţean, care se va organiza în perioada 23 – 29 august de către IŞJ Hunedoara. (N. Bumbac)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 13.07.2018

Vorbeşte lumea că, recent, a avut loc o întâlnire de taină, pe malul unui lac. Zvonerii au aflat şi acum...

Atletism: Crina Buzgan, pe podium în Italia

Atleta maratonistă Crina Buzgan (foto) din Valea Jiului, a fost prezentă în ultima perioadă la mai multe competiţii interne şi...

Caiac-canoe: Memorialul Paul Barna – o verificare utilă pentru naţionale

În perspectiva participării la apropiatele întreceri ale Campionatelor naţionale de caiac-canoe, conducerea Clubului Sportiv Nautic Hunedoara, prin antrenorul emerit Ioan...

Închide