Comunitate

Diplomă de onoare pentru un secol de viaţă

04 andrei oprea1Ieri, Consiliul local Deva la iniţiativa primarului Petru Mărginean a acordat o diplomă de onoare cu ocazia împlinirii a 100 de ani lui Andrei Oprea (foto).

Deşi într-un secol de viaţă a trecut prin multe încercări, cele mai puternice amintiri pe care le păstrează deveanul sunt legate de al Doilea Război Mondial. „Am luptat şi am scăpat. Am fost sergent în Armata Română şi am luptat pentru viaţa oamenilor, apărându-ne. În al Doilea Război Mondial am ajuns cu trupele până la graniţa de est a României. Din război scapi numai dacă vrea Dumnezeu”, ne-a mărturisit Andrei Oprea. Nu este singurul premiu pe care l-a primit din partea autorităţilor. Cu doi ani în urmă, Andrei Oprea a primit Titlul de cetăţean de onoare al judeţului Hunedoara în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru eroismul şi sacrificiul de care a dat dovadă în timpul carierei militare.
În 1 ianuarie, atunci când şi-a sărbătorit ziua de naştere, i-au fost alături copiii, nepoţii şi strănepoţii, pe care i-a crescut povestindu-le despre momentele petrecute pe câmpurile de luptă. Din spusele fiului său, Andrei Oprea, care-i poartă şi numele, este o minune că tatăl său a rămas în viaţă, relatând mai multe momente în care centenarul a fost la un pas de moarte. (N.Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura