Dinamo se reinventează chiar înainte de vacanța de iarnă

17 decembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Publicitate

      La o temperatură la care să nu lași nici,,câinii’’ afară (din play-off), Dinamo București a spulberat U Craiova sâmbătă seara, cu scorul de 3-0, ajungând astfel la doar 6 puncte de ultimele două echipe aflate pe unul din primele 6 locuri în Liga I, locuri ce asigură participarea în play-off.

       Istoria partidei câștigată de ,,câinii roșii’’ la scor de neprezentare este destul desimplă, dar presărată cu un amănunt ce a făcut deliciul presei. Dacă oltenii au intrat visători pe teren, având cel mai probabil în minte cea mai recentă partidă directă, câștigată cu 3-0 la Craiova, și faptul că Dinamo obținuse o singură victorie în ultimele 11 partide, în tabăra gazdelor situația a fost total diferită, elevii lui Rednic dominând clar partida, de la un capăt lacelălalt. 

       În mod complet ironic, istoria a ținut să nedemonstreze încă o dată că se poate repeta chiar și în fotbal, exact atunci când nu te aștepți, toate cele 3 goluri ale partidei fiind marcate de italianul Mattia Montini. Învârstă de 26 de ani, noul atacant al lui Dinamo a mai reușit o singură data în carieră un hattrick, culmea, tot împotriva unei echipe antrenate de Devis Mangia (tehnicianul actual al Craiovei). Povestea avea loc în urmă cu 7 ani,când Montini evolua la echipa de tineret a Romei, iar Mangia antrena formația Varese.

       Având în vedere că mai sunt 6 etape de disputat (una în 2018 plus cinci în 2019), visul participării în play-off, în care doar antrenorul Mircea Rednic mai credea, nu mai pare chiar atât de greu de împlinit, mai ales că Dinamo urmează să joace în această ultima parte a sezonului regulat cu echipe de un nivel destul de apropiat, aflate cam în aceeași zonă a clasamentului. Cel mai important aspect pentru bucureșteni,privind programul acestor ultime 6 runde, este faptul că nu mai au de jucat împotriva celor mai în formă echipe din Ligă I – CFR Cluj, FCSB, ViitorulConstanța sau U Craiova.

 Programul echipei Dinamo București – ultimele 6 runde

 20 decembrie – Astra Giurgiu vs Dinamo București

 2 februarie – Dinamo București vs Poli Iași

 9 februarie – Sepsi vs Dinamo București

 16 februarie – Dinamo București vs FC Botoșani

 23 februarie – Dunărea Călărași vs Dinamo București

 2 martie – Dinamo București vs Concordia Chiajna

      Lăsând la o parte afinitățile fiecăruia pentru o echipă sau alta, ne-am bucura sincer ca un club cu o atât de bogată tradiție în fotbalul românesc să redevină forța din trecut, mai ales că are pe bancă în acest moment unul din cei mai buni antrenori români, are același sponsor ca celebra PSG – casa de pariurionline Unibet, iar după ce fotbalul intră în vacanța de iarnă lotul va fi întărit destul de serios. Evident,marea durere este faptul că va mai trece ceva timp până noul stadion va fi construit, impactul unei arene moderne fiind cel mai bine ilustrat de evoluțiile oltenilor pe Noul Ion Oblemenco, acolo unde se adună8-9.000 de suporteri chiar și la meciurile mai puțin importante.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Concerte de colinde ale corului „Lira”

    Corul “Lira” al claselor V-VIII de la Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță” din  Deva , avându-l ca dirijor pe ...

Apă potabilă în Staţiunea Pasul Vâlcan

Operatorul de apă potabilă şi canal din Valea Jiului a finalizat studiile necesare introducerii serviciului de alimentare cu apă potabilă...

Primăria Deva va plăti bursele de ajutor social

Primăria municipiului Deva va vira azi, luni, 17 decembrie 2018, în contul celor nouă unităţi de învăţământ preuniversitar de stat...

Închide