Dinamica pacienţilor cu Covid-19 în uşoară scădere la Sanatoriul din Brad

Magdalena Şerban

Cele 50 de paturi alocate recent la Sana­toriul de Pneumoftiziologie Brad pentru tra­tarea bolnavilor testaţi pozitiv cu Sars-Cov2 se dovedesc vitale în lupta cu episodul pan­demic cu care ne confruntăm.
„Fiind declaraţi unitate suport Covid, am trecut în prima linie. Astăzi (n.r. joi) avem 70 de pacienţi internaţi, dintre care 22 sunt bolnavi Covid-19. La un moment dat, mai exact în 17 noiembrie, au fost 33 bolnavi de Covid-19 din cei 83 de pacienţi internaţi la data respectivă. Deci se poate vorbi de o dinamică aflată în uşoară scădere în ultimele zile, ceea ce nu poate genera o previzionare optimistă, neapărat. Lucrurile pot involua de la o zi la alta. Sunt şi pacienţi care prezintă complicaţii şi sunt direcţionaţi către ATI. Noi nu avem ATI, ci doar Oxigeno-Terapie. Aşa că dacă situaţia se agravează, îi transferăm în secţii de ATI, fie de la spitalul judeţean din Deva, fie la cel municipal din Hunedoara sau oriunde se găseşte loc. Din păcate, transformarea noastră în unitate suport Covid pune presiune pe cadrele medicale, în special, în condiţiile în care activitatea s-a suplimentat, dar nu şi personalul. Merită nu doar respectul, ci şi aprecierea pentru efortul constat pe care îl fac, în ciuda supra­so­li­citării. Avem circuite conform normativelor, se respectă cu stricteţe regulile sanitare şi asta a dus ca la ora actuală să nu ne con­fruntăm cu personal infectat. Au fost două cazuri, care au trecut în izolare, dar infec­ta­rea s-a produs la domiciu, nu în spital. Nu există focar la noi. În continuare avem pacienţi non-Covid, cronici, internaţi sau în abulatoriu, concomitent cu cei diagnosticaţi cu Sars-Cov2. Am achiziţionat medicaţie spe­cifică şi echipamente de protecţie”, a afirmat medicul primar pneumolog Marcel Iosif Cârjea (foto), managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad.
Potrivit acestuia, faţă de primul val de îmbolnăviri, cel de acum a venit cu mult mai multe cazuri de gravitate medie şi severă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare