Din suflet pentru suflet, o donaţie de căpşune bio pentru spitalul din Hunedoara
Deşi o bună perioadă de timp îngrădiţi de restricţiile impuse de pandemie, trecuţi prin vâltoarea unor vremuri grele din punct de vedere medical, social şi economic, oamenii cu inimă mare nu şi-au pierdut din strălucire.
Gest de omenie
Spre exemplu, cei de la Carpathian Berries SRL au donat, recent, Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara peste 700 de kg de căpşune preambalate în caserole de câte 500 de grame de care s-au bucurat atât pacienţii internaţi aici, cât şi personalul.
Fructele primite au ajuns în mod prioritar la bolnavii de pe secţii (excepţie făcând cei cu regimuri alimentare ce nu permit consumul de fructoză), iar mai apoi, întregului personal activ al instituţiei medicale. Totodată, au fost distribuite şi angajaţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă – staţia din Hunedoara, precum şi pacienţilor de la Unitatea Medico-Socială „Pr. Arsenie Boca”, din Hunedoara. “Este un gest de omenie, în primul rând. Să te gândeşti la semenii tăi aflaţi pe un pat al suferinţei fizice ce le atrage după sine şi pe cele psihologice şi emoţionale, este mare lucru. Problemele cotidiene, tumultul căruia suntem nevoiţi să-i facem faţă în mod cert şi repetitiv, toate acestea împovărează viaţa de zi cu zi şi de cele mai multe ori uităm cum e să dăruim. Însă nu toţi uită. Aşa că le mulţumim reprezentanţilor Continental Berries pentru dărnicia de care dau dovadă, începând de la directorii companiei şi până la cei care au trudit să culeagă căpşunele. Au bucurat nu doar papilele gustative ale unor oameni aflaţi într-o perioadă nu tocmai plină de sănătate, cât mai ales au adus o oază de optimist şi o stare de mult bine. Le dorim împliniri profesionale şi prosperitate în tot ceea ce-şi doresc să realizeze”, a afirmat Radu Budae (foto), managerul spitalului din municipiul Hunedoara. Continental Berries este o companie producătoare de fructe de pădure (zmeură, mure, căpşune) din Bretea Română, cu o activitate pe piaţa de profil ce datează din 2018. Din planul de acţiuni fac parte încurajarea producţiei locale de fructe de pădure şi furnizarea unor produse de calitate, superioare şi sănătoase, comparativ cu cele de import, ultra tratate chimic şi cu efecte nocive asupra sănătăţii, pe care consumatorul le găseşte prin magazine. De altfel, societatea mizează pe dezvoltarea şi modernizarea instalaţiilor pentru reproducerea, creşterea, extinderea, prelucrarea, cercetarea şi multiplicarea in vitro cât şi pentru scoaterea de noi soiuri în viitorul apropiat.