Comunitate

Din suflet pentru suflet, o donaţie de căpşune bio pentru spitalul din Hunedoara

Magdalena Şerban

Deşi o bună perioadă de timp îngrădiţi de restricţiile impuse de pandemie, trecuţi prin vâltoarea unor vremuri grele din punct de vedere medical, social şi economic, oamenii cu inimă mare nu şi-au pierdut din strălucire.

Gest de omenie
Spre exemplu, cei de la Carpathian Berries SRL au donat, recent, Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara peste 700 de kg de căpşune preambalate în caserole de câte 500 de grame de care s-au bucurat atât pacienţii internaţi aici, cât şi personalul.
Fructele primite au ajuns în mod prioritar la bolnavii de pe secţii (excepţie făcând cei cu regimuri alimentare ce nu permit consumul de fructoză), iar mai apoi, întregului personal activ al instituţiei medicale. Totodată, au fost distribuite şi angajaţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă – staţia din Hunedoara, pre­cum şi pacienţilor de la Unitatea Medico-So­cială „Pr. Arsenie Boca”, din Hunedoara. “Este un gest de omenie, în primul rând. Să te gândeşti la semenii tăi aflaţi pe un pat al suferinţei fizice ce le atrage după sine şi pe cele psihologice şi emoţionale, este mare lucru. Problemele cotidiene, tumultul căruia suntem nevoiţi să-i facem faţă în mod cert şi repetitiv, toate acestea împovărează viaţa de zi cu zi şi de cele mai multe ori uităm cum e să dăruim. Însă nu toţi uită. Aşa că le mul­ţu­mim reprezentanţilor Continental Berries pentru dărnicia de care dau dovadă, înce­pând de la directorii companiei şi până la cei care au trudit să culeagă căpşunele. Au bu­curat nu doar papilele gustative ale unor oameni aflaţi într-o perioadă nu tocmai plină de sănătate, cât mai ales au adus o oază de optimist şi o stare de mult bine. Le dorim împliniri profesionale şi prosperitate în tot ceea ce-şi doresc să realizeze”, a afirmat Radu Budae (foto), managerul spitalului din muni­cipiul Hunedoara. Continental Berries este o companie producătoare de fructe de pădure (zmeură, mure, căpşune) din Bretea Ro­mână, cu o activitate pe piaţa de profil ce da­tează din 2018. Din planul de acţiuni fac parte încurajarea producţiei locale de fructe de pădure şi furnizarea unor produse de ca­li­tate, superioare şi sănătoase, comparativ cu cele de import, ultra tratate chimic şi cu efec­te nocive asupra sănătăţii, pe care consu­ma­torul le găseşte prin magazine. De altfel, so­cietatea mizează pe dezvoltarea şi mo­der­nizarea instalaţiilor pentru reproducerea, creş­terea, extinderea, prelucrarea, cer­ce­ta­rea şi multiplicarea in vitro cât şi pentru scoa­terea de noi soiuri în viitorul apropiat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura