Din nou probleme cu plata cotizaţiei pentru prinderea câinilor fără stăpân

Sorina Popa

Noul serviciu specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din judeţ are în prezent 53 de membri. Este vorba de 53 de primării din judeţ. Miercuri, 26 august 2020, la Adunarea Generală a Acţionarilor a acestei asociaţii, au mai fost acceptaţi patru membri, primăriile din Petroşani, Buceş, Blăjeni şi Orăştioara.
Directorul Serviciului, Nicolae Oprean, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că a preluat datoriile fostului serviciu pentru câini, care se ridicau atunci la 1,2 milioane de lei, din care jumătate sunt datorii la Finanţe.
„Am reuşit să achităm din datoria preluată. Din păcate, nu toate primăriile au înţeles că e nevoie să-şi achite cotizaţia către Serviciul nostru. Cotizaţia este de 11 lei/locuitor”, a spus Nicolae Oprean, preşedinte-director al Asociaţiei-Serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân.
Potrivit lui Nicolae Oprean, sunt câteva sute de câini în adăposturile de la Simeria, Brad, Orăştie, Călan şi Petroşani. Adăpostul de la Deva este în curs de renovare. Se vrea reabilitarea acestuia, astfel ca el să corespundă standardelor europene în domeniu. Într-o lună, lucrările de reabilitare a adăpostului vor fi finalizate şi aici vor putea fi aduşi 120 de câini.
Maşinile serviciului patrulează prin tot judeţul pentru a strânge maidanezii de pe străzi. Reamintim că, pentru transportul, capturarea, hrană, şi celelalte operaţii nece­sare cu un câine recuperat de pe străzi, cheltuielile se ridică la 572 de lei. Dacă un proprietar îşi pierde câinele, şi el ajunge la adăpost, îl poate recupera de aici, gratuit, prima dată. A doua oară, însă, îl va costa 150 de lei să-şi recupereze animalul de companie. Animalele se dau spre adopţie, nu rămân mult timp în adăposturi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.