Din nou, masca este obligatorie în spațiile publice

Adriana Năstase

Peste 40 la sută dintre localităţile judeţului Hunedoara se aflau, ieri, în zona roşie din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2, valoarea calculată pentru incidenţa cazurilor de COVID-19 fiind de 4,15 la mia de locuitori.

În scenariul roșu
„În judeţul Hunedoara, 28 de comune, oraşe şi municipii se află în ‘zona roşie’, cu o incidenţă cuprinsă între 3 şi 18,37 cazuri pozitive/1.000 lo­cuitori. Totodată, în zece UAT-uri (n.r.-unităţi ad­mi­nistrativ-teritoriale) se înregistrează incidenţe între 2 şi 3 cazuri la 1.000 locuitori şi în doar şapte UAT-uri incidenţa este zero cazuri de per­soane infectate cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile”, a informat Instituţia Prefectului.
Cea mai mare incidenţă a cazurilor de COVID-19 a fost calculată în localitatea Zam (18,37 la mia de locuitori), care se află deja în carantină zonală, urmată de comunele Peştişu Mic (8,59 la mie) şi Teliucu Inferior (6,82 la mie).
Pe lista roşie mai află municipiile Deva (6,5 la mia de locuitori), Hunedoara (6,15 la mie), Pe­tro­şani (4,44 la mie), Orăştie (3,67 la mie).
Ieri, printr-un ordin comun al miniștrilor Să­nă­tății și al Afacerilor Interne, masca devine obli­gatorie în toate spaţiile publice deschise, în localităţile în care incidenţa cazurilor de Covid este peste 6 la mia de locuitori.
„Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea pur­tării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise. Vor fi exceptate de la obli­ga­ti­vi­tatea purtării măștii de protecție în spațiile pu­blice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de să­nătate publică judeţene, respectiv a muni­ci­piu­lui Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor ju­de­ţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă”, se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerul Sănătății.
Într-o localitate unde rata incidenței este de pes­te 6 la o mie de locuitori, o persoană care cir­culă sin­gură sau cu persoane cu care locuiește îm­pre­ună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat (activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.

One thought on “Din nou, masca este obligatorie în spațiile publice

  • 7 octombrie 2021 la 8:39
    Legătură permanentă

    Da vrednicii ministrii Bode (cel adormit cand soferul lui facuse un accident in care au fost implicati cetateni polonezi-Bode a declarat ca dormea) si Cseke cel care in timpul guvernarii PDL-iste inchidea spitale. Ei sunt autorii acestei ineptii!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.