Din nou, cu apă caldă şi căldură

Cele peste 4.000 de apartamente şi instituţii publice din municipiul Deva au agent termic la parametri normali de ieri seară, după ce Termocentrala Mintia a început să funcţioneze cu cărbunele adus din Valea Jiului.
„Agentul termic va fi livrat în cursul după-amiezei de joi, iar la noapte nu vor mai fi probleme cu căldura şi apa caldă în Deva. Avem un tren de cărbune şi mai aşteptăm încă unul”, a declarat Cristian Iştoc, pre­şedintele Sindicatului Solidaritatea Hu­ne­doara.
În ceea ce priveşte discuţiile referitoare la viitorul Complexului Energetic Hune­doa­ra, liderul sindical a menţionat că docu­mentele necesare separării Termocentralei Mintia şi formării unei alte entităţi eco­no­mice vor trebui să fie gata până la sfârşitul lunii martie.
„La sfârşitul lunii martie va trebui să intrăm în linie dreaptă cu separarea ter­mo­centralei. Apoi va trebui să parcurgem doar chestiuni de procedură”, a explicat Iştoc. El a menţionat că au fost depuse, din nou, actele la Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara în vederea obţinerii autorizaţiei integrate de mediu pentru Termocentrala Mintia, după ce o primă documentaţie înaintată de CEH a primit aviz negativ.
Termocentrala Mintia a fost oprită, în urmă cu o săptămână, din cauză că nu mai avea cărbune. Din acest motiv nu a mai putut livra agent termic în Deva, iar peste 4.000 de apartamente şi şcolile au rămas fără căldură. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A fost numit Arhiereul Vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei

Arhimandritul Nestor Dinculeană este, la aproape 38 de ani, al doilea cel mai tânăr ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, după

SPIGM Deva a reluat procesul de toaletare a pomilor

Magdalena Şerban După ce vremea a pus frână lucrărilor de toa­letare a arborilor, cei de la Serviciul Pu­blic de Întreţinere

Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Ju­deţean Hunedoara, în parteneriat cu In­sti­tutul Confucius din Sibiu şi Universitatea „Lucian

Închide