A fost numit Arhiereul Vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei

25 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Comunitate, Flash

Arhimandritul Nestor Dinculeană este, la aproape 38 de ani, al doilea cel mai tânăr ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, după ce Sfântul Sinod, în şedinţa de lucru de ieri, l-a ales Arhiereul Vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
Arhimandritul Nestor Dinculeană va purta titulatura Hunedoreanul şi îi urmează Prea­sfin­ţitului Benedict Bistriţeanul, 37 de ani, epis­copul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, în topul celor mai tineri ierarhi.
Arhimandritul Nestor Dinculeană ocupă în prezent funcţia de Vicar administrativ-epar­hial al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
Pe acelaşi post a candidat şi Arhimandritul Gherontie Ciupe, Consilier eparhial la Sec­torul pastoral-liturgic al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
Noul Arhiereu Vicar, pe numele de mirean Dumitru-Cristian, s-a născut în 11 iunie 1983, în Craiova, judeţul Dolj. Între anii 2003-2007 a urmat cursurile Facultăţii de Teo­logie Ortodoxă din Craiova, Secţia Teo­logie Pastorală. În 2009 a absolvit un master la aceeaşi instituţie de învăţământ, scrie basilica.ro. A urmat cursuri de doctorat, între 2011-2014, la Facultatea de Teologie Orto­doxă din Alba Iulia. A obţinut o bursă de stu­diu la Padova-Italia în vederea redactării te­zei de doctorat (2012-2013). A obţinut titlul de doctor în 2015. În 2009 a fost tuns în mo­na­hism şi a primit numele de Nestor. A fost hirotonit ieromonah în 2011 şi arhimandrit în 2014. În 2013, pe o perioadă de jumătate de an, a îndeplinit funcţia de Consilier Pas­toral-Liturgic al Episcopiei Devei şi Hune­doarei. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
SPIGM Deva a reluat procesul de toaletare a pomilor

Magdalena Şerban După ce vremea a pus frână lucrărilor de toa­letare a arborilor, cei de la Serviciul Pu­blic de Întreţinere...

Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Ju­deţean Hunedoara, în parteneriat cu In­sti­tutul Confucius din Sibiu şi Universitatea „Lucian...

Primăria Hunedoara a câştigat prima rundă în procesul blocurilor părăsite

Adriana Năstase Judecătoria Hunedoara a pronunţat mier­curi sentinţa în cazul acţiunii în instanţă iniţ­iată de Primăria municipiului Hunedoara împotriva deţinătorilor...

Închide