FlashPolitica si administratie

Din nou, certuri pentru administrarea parcãrilor din Deva

Nicolle Ebner

Subiectul parcărilor publice de pe raza municipiului Deva continuă să tulbure apele în rândul consilierilor locali.

„Vinovaţii să plătească”
Considerând că primeşte prea puţini bani de la Urban Construct SA, firma care, din 1999, deţinea monopul pe cele aproape 800 de parcări publice de pe raza oraşului Deva, primăria a renunţat la ideea prelungirii contractului şi a decis scoaterea la licitaţie a serviciului respectiv. Asta, se întâmpla în noiembrie 2009. La începutul acestui an, la propunerea lui Florin Oancea, pe atunci viceprimar, CL Deva a decis ca parcările să fie administrate de Serviciul public de întreţinere şi gospodărire municipală (SPIGM), astfel încât toţi banii încasaţi pe parcări să intre direct în bugetul primăriei, şi nu în buzunarele altor firme. A trecut aproape jumătate de an şi SPIGM nu a încasat nici un leu la bugetul local. Din lipsă de personal, spun unii. Din rea voinţă, spun alţii. La şedinţa CL Deva de ieri, consilierul PSD Florin Ghergan, furios că nu s-a aplicat hotărârea consiliului de preluare a parcărilor de către SPIGM, a solicitat să se facă o anchetă pentru stabilirea valorii pierderilor suferite de bugetul local din această cauză şi cine este vinovat să plătească.

Borbeanu vrea eliminarea taxei
Ieri, consilierii locali, mai puţin cei de la PSD, au abrogat HCL prin care parcările erau date în administrarea SPIGM, urmând ca, în perioada imediat următoare, întreţinerea şi exploatarea celor 800 de parcări publice să fie încredinţate unei firme private. „Asta înseamnă că parcările vor fi puşculiţa de partid. Primarul trebuia să pună în aplicare hotărârea, că de aceea este executiv, dar a arătat că nu-i pasă de consiliu”, a declarat consilierul PSD, Vasile Ţonea. În replică, consilierul PNL Doru Oană, a spus că: „nu trebuia abrogată HCL în noiembrie 2009, cea cu Urban Construct. Acum se vede ce greşeli s-au făcut prin faptul că primăria nu are oameni şi buget ca să întreţină parcările”. Surpriza a venit din partea liberalului Alexandru Borbeanu care i-a anunţat pe colegii din consiliul local că va propune un proiect de lege prin care parcările din Deva să fie la liber. „Şi aşa, devenii plătesc destule taxe şi impozite mărite şi înmulţite de actualul guvern. Voi depune un proiect prin care parcările să nu mai fie cu taxă, pentru că sunt şi alte oraşe din România care au renunţat la ea”.
Iniţiativa consilierului liberal va fi finalizată până la şedinţa următoare. Rămâne de văzut dacă aleşii locali vor dori să o supună dezbaterii şi, mai ales, aprobării.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura