Din noroi, pe prima treaptă a podiumului

9 iunie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Transformarea „omidă-fluture” a fost pusă în practică cu succes de aeromodeliştii de la Clubul Copiilor Brad, iar „icarii” pregătiţi de Adrian Macsim au cucerit toate cele trei medalii de aur puse în joc la „Cupa Mureşul”, de la Arad.

Mai mici, dar mai inimoşi
Aeromodeliştii de la Clubul Copiilor Brad şi-au confirmat reputaţia de „maeştri” ai acestui sport tehnico-aplicativ, deşi au avut cea mai tânără echipă din concurs la „Cupa Mureşul”, desfăşurată în perioada 5-7 iunie. Echipa brădeană, formată din elevi cu vârste între opt şi 12 ani, s-a impus, fără probleme, în faţa celor mai bune 10 echipe din ţară, care au avut în componenţă aeromodelişti de până la 18 ani. Dincolo de recunoscuta lor abilitate de a construi aeromodele performante, brădenii au depus şi eforturi fizice deosebite, pentru a-şi lansa cât mai perfect şi a-şi dirija cu măiestrie modele. Drept dovadă, Andrei Aprodu (foto dreapta) (un copil din Centrul de Plasament Brad, poreclit Suedezu) a câştigat locul I în competiţia modelelor radiocomandate, iar Nicolae Onea s-a impus în concursul planoarelor A1. În plus, echipa Clubului Copiilor Brad, din care au mai făcut parte Laurenţiu Toc, Vasile Hamzo şi Silviu Amănălăchioaie, a fost prima în clasamentul general pe echipe. „Copiii au făcut eforturi fizice mari, întrucât pistele aerodromului au fost pline de băltoace şi noroi. Au alergat prin noroi, au căzut în bălţi, însă au câştigat”, a spus Adrian Macsim, liderul echipei brădene.

Alte premii şi o menţiune specială
Aeromodelismul hunedorean a mai fost pe podium la „Cupa Mureşul” şi prin reprezentanţii Clubului Copiilor Hunedoara. Darius Şerban a ocupat locul doi la modele radiocomandate, iar echipa de la C.C. Hunedoara, antrenată de Doinel Şerban, s-a situat pe locul trei în clasamentul general. O menţiune specială a fost acordată echipei de la Centrul de Plasament Brad.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Ţepuitorii”, trimişi în judecată

Cele cinci persoane, care, pe parcursul primelor două luni ale acestui an, au înşelat aproape 500 de hunedoreni, de pe...

Păstraţi apele curate!

„Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială, organizat până în prezent, în România, şi care...

Unde sapă sapa locul…

...ar trebui să sară din pământ norocul, zice poetul. Cu poezia rămânem, că norocul o fi sărind el de prin...

Închide