Din Divizia Naţională, la Lotul României

11 x 2 Daniel Cojocaru rugbyCiprian Marinuţ

Jucătorii Florin Tandea şi Remus Zaharescu, legitimaţi la CS Ştiinţa Petroşani în Divizia Naţională de rugby (eşalonul doi valoric), au fost convocaţi pentru cel de-al doilea stagiu de pregătire al Naţionalei de Rugby în 7 a României. Antrenorul petroşenean Alexandru Lupu, cel care a câştigat în sezonul trecut titlul în Divizia Naţională de Seniori cu Ştiinţa Petroşani, a convocat 17 jucători pentru acest stagiu.

Pregătiri pentru performanţă
Tricolorii vor participa la un turneu internaţional la Nancy în 7 şi 8 mai, dar obiectivul din acest an este Rugby Europe Men’s Trophy, a cărui primă etapă va avea loc la Malmo, pe 11 şi 12 iunie. „Ne pregătim pentru primul turneu de verificare şi încercăm să găsim cea mai buna formulă de echipă. Jucătorii sunt în formă, se vede că au disputat câteva meciuri, au un tonus bun şi cred că va fi un stagiu de pregătire benefic pentru ei. Ne dorim ca în acest sezon să revenim în prima divizie valorică şi pentru acest lucru avem nevoie de o echipă puternică, unită”, a declarat antrenorul Alexandru Lupu pe site-ul Federaţiei Române de Rugby.

Au ieşit cu fruntea sus din Cupa României
Începuturi palide urmate de reveniri în forţă sunt deja „marcă înregistrată” pentru echipa de rugby Ştiinţa Petroşani. După ce anul trecut s-a transformat din codaşă în campioană în Divizia Naţională, acum, scenariul s-a repetat în Cupa Românei. Astfel, după un start modest care i-a plasat pe ultimul loc, studenţii au ajuns pe locul doi, ieşind din Cupa României cu fruntea sus, după trei victorii. Ultima a fost repurtată chiar marţi, acasă, pe un teren greoi, în restanţa cu CS Mănăştur Cluj, scor 24-19. Din echipa adversă a făcut parte fostul jucător al Ştiinţei, Marcel Paraipan, care la finele jocului s-a pozat cu foştii colegi.  Echipa de pe primul loc Stejarul Buzău s-a calificat în faza următoare a competiţiei pe care Ştiinţa a câştigat-o de-a lungul anilor de trei ori. Pentru Ştiinţa urmează o pauză, după care va lua parte la Campionatul Universitar de Rugby în 7 unde are mari şanse să fie pe podium.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.