Fara bascalie

Din ciclul: am trăit s-o văd şi pe asta…

Se scuză cetăţenii cu simţ civic…
Cu Carmen Nicoriciu sunt coleg de serviciu şi vecin de bloc. Cu câteva zile în urmă, pe un ton mai aşa, de scuză parcă, îmi spunea: ştiţi, eu am un fix cu curăţenia… Nu că aş vrea să exagerez, dar…
Adică, să înţelegeţi, un cetăţean se scuza că nu mai poate suporta mizeria care se face în jurul blocului. Ba vântul e prea puternic şi împrăştie hârtiile, ba homleşii caută în tomberoane şi aruncă totul pe dinafară, de unde se aplică scenariul anterior. Dar mai presus de toate, bănuiala noastră este că indivizi fără prea multe scrupule aruncă pur şi simplu pungi cu gunoaie de la etaj, prea comozi pentru a coborî la tomberon şi bineînţeles, că nici prin cap nu le trece să-şi ceară scuze pentru asta. Se scuză cei cu bun-simţ că observă mizeria.
Ce-i de făcut? am trecut noi apoi la găsirea de soluţii. Din păcate, nu am prea găsit. Gunoiul se strânge cu regularitate destul de bună, cu nesimţiţii nu ai cum să lupţi şi să te apuci acum de zidit coşmelii de beton în jurul tomberoanelor, cum erau pe vremuri, nu stă în puterea noastră. Am văzut pe la străini, mi-a spus Carmen Nicoriciu, cum au tomberoane la uşa blocului, pentru fel de fel… Dar asta este deja din altă categorie, „mai e mult până departe…”.
Gheorghe Grun, fostul şef al Camerei de comerţ şi industrie a judeţului Hunedoara, este revoltat că pietonii nu mai au practic pe unde circula, din cauza maşinilor căţărate pe trotuar. În timp ce parkingul de sub hala agroalimentară rămâne gol, pe lângă mall (uite ca fac şi versuri…!) te calcă maşinile, că nu mai ştii dacă e parcare, trotuar sau stradă. Domnul Grun face o amplă trecere în revistă a tuturor parcărilor pe care şi le-au improvizat şoferii. Supărarea sa este comparabilă doar cu satisfacţia colegului meu Nicu Gavrea, când vede maşina galbenă a primăriei devene, cum ridică autoturisme parcate aiurea.
Domnul Grun îmi mulţumeşte pentru răbdarea de a-l fi citit.
Uite, aici am ajuns, ne scuzăm reciproc, în beneficiul nesimţiţilor.

One thought on “Din ciclul: am trăit s-o văd şi pe asta…

  • Dle Gruian,
    Ca sa folosesti parcarea subterana de la piata trebuie sa platesti, cu toate ca piata a fost facuta cu bani publici, de la primarie. Trotuarele sunt blocate de masinile parcate pentru ca in oras nu s/a construit o parcare supraetajata. S/au facut tot felul de amenajari, dar in locurile sensibile *pentru trafic* locurile de parcare s/au redus(cum e cazul hotel Sarmis, IPH, Miorita, Uzo Balcan).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura