Din cauză că Ministerul Sănătăţii nu mai dă bani pentru finalizarea investiţiei. Lucrările de reabilitare de la Spitalul Judeţean au fost oprite

13 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Situaţie explozivă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva! Investiţia de reabilitare a unităţii, de fapt construirea unui spital nou este blocată, din cauză că Ministerul Sănătăţii nu mai finanţează lucrările. În aceste condiţii, constructorul, neplătit din toamna anului trecut, după ce a executat lucrări pe banii săi, s-a retras de la ”locul faptei”.

Cine spune adevărul?
Degeaba cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara au trimis adrese către minister, nu au primit nici un răspuns. La fel şi cei de la Spitalul Judeţean. Chiar şi ministrul Sănătăţii a fost informat personal de către medicul Constantin Blaj, şeful Secţiei de Cardiologie.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, în subordinea în care se află spitalul devean, susţin că nu pot investi nici un leu în reabilitarea Spitalului de Urgenţă. Motivul? Investiţia se derulează prin DSP, cu bani de la Ministerul Sănătăţii. ”Noi nu putem da bani pentru continuarea lucrărilor la spital. Nu suntem parte în contract”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Daniela Roşca, îl contrazice însă pe Avram. ”Conform legii, şi ordonatorul de credite, adică Consiliul Judeţean, poate suporta între 3 şi 5 la sută din investiţie”, susţine managerul unităţii medicale.

Pediatria rămâne în vechiul spaţiu
În aceste condiţii, hunedorenii au fost încă o dată amăgiţi! Nu vom avea un spital modern şi în care să nu mai intre pacienţii cu o boală şi să iasă cu trei de acolo, din cauza condiţiilor din unele secţii, care nu au fost încă reabilitate. Iniţial, investiţia de reparaţii capitale a spitalului devean a fost de 1.000 de miliarde de lei vechi. Lucrările au demarat în 2020 şi până acum au fost realizate în proporţie de 70 la sută. Din păcate, Secţia nouă de Pediatrie nu mai poate fi finalizată, cu toate că au fost şi proteste ale părinţilor, din cauza condiţiilor din secţia actuală. Noua Pediatrie are spaţii generoase, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, sunt prevăzute locuri de joacă şi tot ce trebuie pentru ca micuţii să uite de boală.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Accident mortal produs în condiţii neclare

Un bătrân de 79 de ani, din Vulcan, a murit după ce a căzut şi s-a lovit cu capul de...

Şantajat de doi vecini

Victima şantajului achitase deja 8.000 de lei celor doi suspecţi, dar aceştia i-au cerut o nouă sumă. Suspecţii au fost...

Au profitat că era beat, l-au bătut şi tâlhărit

Poliţia municipiului Vulcan a fost sesizată de o femeie din localitate că în jurul orei 20:00, soţului său, în vârstă...

Închide