Din bani europeni, grădiniţă modernă la Mintia

30 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

O finanţare europeană câştigată de administraţia publică din Veţel, în cuantum de 250.000 de euro, va permite construirea unei grădiniţe cu spaţiu exterior de joacă, împrejmuire şi racorduri la utilităţi în satul Mintia. Termenul de finalizare a obiectivului este 2021, iar conducerea locală va asigura o cotă de cofinanţare din bugetul propriu.
„Programul investiţional a fost depus la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale în cadrul sesiunii de primiri proiecte din anul 2017. De la declararea eligibilităţii şi după parcurgerea tuturor demersurilor birocratice şi respectarea termenelor impuse, acum ne-am apucat de treabă, fiind în stadiul de săpături. E vorba de construirea unei clădiri cu funcţiunea de grădiniţă cu spaţiu exterior de joacă, realizarea instalaţiilor aferente (de încălzire, sanitare, electrice, de climatizare) şi amenajarea terenului, respectiv construire împrejmuire, circulaţii auto şi pietonale, zone verzi, spaţiu de joacă etc. Sunt prevăzute două săli de grupe, bucătărie, sală de mese, cabinet medical, grupuri sanitare, cancelarie, vestiar. Astfel, va fi posibil ca aceşti copii să ia o masă caldă, în funcţie de necesităţi, grădiniţa putând funcţiona cu program prelungit, condiţiile fiind foarte bune. Deocamdată ea a fost gândită pentru program normal. Implementarea acestui proiect va contribui la creşterea gradului de participare la nivelul învăţământului obligatoriu, în special pentru copiii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, a spus Ioan Henţiu (foto), primarul comunei Veţel.
Potrivit acestuia, grădiniţe funcţionale mai sunt în Veţel şi Leşnic, însă la Mintia era nevoie de una nouă, dat fiind faptul că actuala unitate de învăţământ preşcolar funcţionează într-una din sălile de clasă aparţinătoare şcolii primare de aici. (M.Şerban)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Termen prelungit la ajutorul de stat pentru cultura de roşii în sere şi solarii

Astăzi este ultima zi în care se pot valorifica roşiile cultivate de legumicultorii care s-au înscris în programul guvernamental în...

Toaleta publică de la Ulpia va fi repusă în funcţiune

În sfârşit, după ani în care a fost închisă, toaleta publică din apropierea Ulpia Shopping Center va fi repusă în...

Liderul sindical Cristian Iştoc vorbeşte de o conspiraţie la adresa Termocentralei Mintia

Aproape 4.500 de apartamente din municipiul Deva au rămas fără apă caldă, după ce Termocentrala Mintia s-a oprit, duminică noaptea,...

Închide